8 de setembre del 2009

KIKI DE MONTPARNASSE (1)

La biografia de Kiki és apassionant: una noieta nascuda en una família d’escassos recursos econòmics que poc a poc va obrint-se pas en la vida fins esdevenir una dona emancipada i capdavantera en la reivindicació i pràctica de la sexualitat lliure.
No em puc estar de recomanar la novel·la gràfica que els francesos Catel i Bouquet han realitzat sobre Kiki, i que edicions Sinsentido ha publicat en castellà mantenint fil per randa el format original en que es va publicar a França. En un acurat blanc i negre, els autors d’aquesta biografia repassen al llarg de més de quatre-centes pàgines el París dels feliços anys 20 i el de la segona guerra mundial, amb tots els esdeveniments girant al voltant de Kiki.
L’obra és densa, amena i àmpliament documentada, i afegeix un parell de suculents extres: la cronologia exhaustiva de la protagonista i un estudi dels principals personatges de l’escena artística parisenca de l’època.

2 comentaris:

  1. Em va picar la curiositat però finalment no me la vaig comprar. M'has convençut, l'aniré a buscar!

    ResponElimina
  2. A mi em va passar com a tu, Galderich. Cada cop que el tenia a les meues mans,me'l mirava i acabava deixant-lo, pensant que potser algun dia em decidiria a comprar-lo.
    Fins que un dia la Carme me'l va regalar, i a més en la versió francesa... fantabulós!

    ResponElimina