27 de gener del 2011

UN FORMALISME INÚTIL




Què voleu que us digui? A mi em sembla inútil aquesta comprovació de paraules que es demana en molts blocs un cop que has escrit el teu comentari i t’has identificat amb el teu nom d’usuari i el teu password.
Per a què serveix? Quina utilitat té a part d’emprenyar de mala manera i fer que, sovint, el comentari es perdi per pressuposar el seu autor que, un cop escrit, introduït el password i fet l’intro corresponent, ja quedarà guardat, i aleshores tanqui la pàgina per passar a una altra?
I què passa si m’equivoco i copio malament la verificació de paraules? Doncs que m’apareix una nova paraula que haig de tornar a copiar.
Hi ha però, una altra opció, més complicada encara, que consisteix en demanar ajuda clicant el personatge amb cadira de rodes que apareix just a la dreta de l’espai on s’han de copiar les lletres verificadores. Aleshores, si prèviament s’heu ajustat bé els auriculars, escoltareu una veu que, mig camuflada per un murmuri d’altres veus, us va dient números en anglès que heu de copiar en l’espai citat.
No sembla tot plegat una lamentable pèrdua de temps?
Proposo a tot l’univers blocaire l’anul·lació d’aquesta funció verificadora. Per fer-ho, només cal anar a la configuració del bloc i donar l’ordre.
D’aquesta manera, tots guanyarem un temps preciós per poder fer més comentaris.

40 comentaris:

  1. Nova iniciativa blogaire?
    N'hi ha tantes d'inutilitats internàutiques, que malmeten...
    Et reveles o acabes assumint tornar-te inútil com elles.

    ResponElimina
  2. bé, això només ho podeu fer els que prèviament heu triat aquesta opció!

    ResponElimina
  3. és la manera més fàcil d'evitar l'spam (he dit spam?) dels robots, no? :)

    ResponElimina
  4. Veuràs quin bonic atac d'SPAM! ( Spam?, spam, spam) http://www.youtube.com/watch?v=ODshB09FQ8w

    ResponElimina
  5. Estic amb tu, és una pèrdua de temps, frustració i una certa desesperació dels pobres mortals comentaristes.
    Mai he tingut molt spam dels robots... cap a l'estiu vam tenir els xinos que, però després que blogger va posar la moderació de comentaris "sospitosos" de ser spam, ja no n'he rebut més.

    ResponElimina
  6. Doncs ara no sé si ho tinc activat al bloc o no. Ho hauré de mirar. Ho vaig activar una vegada després de rebre un munt de comentaris brossa en molt poc temps i sé que em vaig plantejar desactivar-ho més tard, però sincerament, ara no sé com ho tinc.

    No ho veig greu, és una simple paraula. Però potser tens raó què és un control bastant inútil.

    ResponElimina
  7. ha ha ha es l'spam de la Clidice, spam es porc? jo em pensava que era pig..es perquè es una marranada la publicitat?

    ResponElimina
  8. Leb, això es com permetre comentaris anònims...
    o quan diu, el comentari s'ha rebut i el té que acceptar l'autor del blog...

    ResponElimina
  9. A mi hi ha una altra cosa que m'emprenya una mica, i és això dels comentaris retardats, a l'espera de l'aprovació de l'autor. Em crea desassossec. De què serveix?

    ResponElimina
  10. No l'Spam és Carn enllaunada! Durant la II GM, era l'aliment bàsic dels soldats anglesos. Pig és un porc viu, pork és carn de pork i Spam és
    http://es.wikipedia.org/wiki/Spam_%28alimento%29
    SPAM!

    ResponElimina
  11. Totalment d'acord. I també amb en Lluís: els comentaris pendents de moderació és el més emprenyador.

    De fa un temps Blogger ha incorporat la gestió de spam o "correu brossa". Encara no l'he provat, perquè quan se'm cola un troll l'esborro sense contemplacions (em va passar l'altre dia) però te pinta de ser útil.

    ResponElimina
  12. Doncs jo ho vaig treure una temporada i em queia spam de tot arreu. Quan ho vaig reconnectar es va acabar el problema. Em quedo amb la inconveniència...

    ResponElimina
  13. Jo no ho tinc i de moment no m’arriba gens de spam. Tampoc ets el primer que ho demana: en Puigmalet durant una temporada també va fer campanya.

    ResponElimina
  14. Te n'explico una d'aquest coi de comprovació.
    Quan, guiat per una folla convicció, vaig penjar els 280 apunts de l'Empriu en una sessió memorable (rècord mundial d'entrades a un bloc); a partir de la 25 el blogger em va començar a demanar les maleïdes comprovacions abans de permetrem penjar cada nou capítol (suposo que el programa va entendre que el meu propòsit era inhumà). Fes-te'n càrrec: haver de transcriure més de 250 d'aquestes paraulotes en un dia!
    Si sovint no toco vores és per culpa d'això.

    ResponElimina
  15. Ja era hora que algú ho digués en veu alta!

    Jo creia que era per posar-li més difícil a la meva mare, que encara no ha aconseguit, deixar-me mai cap comentari al Bloc, tot i haver-ho intentat dotzenes de vegades!

    És un boicot pels usuaris amb poca práctica de més de 80 anys?mmm...no sé, no sé. Rumiem-hi tots.
    ;-p


    PS: si us plau que algú verifiqui això del Spam...que si no, (no voldria fer-te un lleig Leb) em resignaré amb l'inconvenient de la verificació, i amb les felicitacions -de viva veu- de la meva marona.

    ResponElimina
  16. maleta, jo provaria de treure-ho. Si no tens spam facilites la vida als usuaris. Si en tens, ho tornes a posar i llestos.

    I a mi també em molesta que l'autor hagi de "confirmar" els meus comentaris... De fet el que prefereixo és el minim de fronteres possibles, ompkles el formulari el publiques illestos.

    I posats a preferir, també prefereixi els qui tenim el fromulari "incrustrat" al post (com tu, LEB)que no pas quan se m'obre una finestra nova. Manies.

    ResponElimina
  17. Eulàlia: ho acabo de treure...a veure què passa ara amb l'spam. I amb la meva mare :-)

    ResponElimina
  18. Leb, mira-t'ho per la part positiva. Proposo un joc:

    Recollim unes quantes paraules de comprovació d'aquestes que ens surten, les posem juntes i fem un diccionari amb descripcions inventades...

    Si un vol, li troba la part positiva a tot!!!

    ResponElimina
  19. Qui se les inventa les paraules que surten? Un robot? I a ell qui el controla?

    ResponElimina
  20. Sí, diuen que és per evitar spam, però a mi també em resulta molest. Ja m'hi he acostumat, i ho faig perquè així es pot comentar, però si no hi fos millor. La veritat és que a mi l'spam m'arribava com a comentaris anònims (i molt poquet), i ja no els permeto, ara cal tenir perfil per comentar-me. Però mai he tingut paraula de verificació (ni pensaments), i no tinc cap problema amb missatges de màquines. Si l'arribo a tenir, ja m'ho pensaré, però de moment, millor així, comentari i fora!

    ResponElimina
  21. Tens més raó que dos sants. Com la majoria de burocràcia careix de tota lògica. Però, és clar, crec que hi ha formalismes socials molt més estúpids que aquest.

    ResponElimina
  22. Carme J, la rebelió potser una solució, ves a saber...

    ResponElimina
  23. Kika, em sembla que aquesta opció és "de quita y pon", es pot eliminar i tornar a posar tants cops com es vulgui.

    ResponElimina
  24. Clídice, jo no tinc activada la comprovació de paraules, i mai no he rebut cap spam als comentaris. Fins i tot, confesso que de tant en tant m'agradaria rebre algun anònim estrany d'aquests, haw, haw!

    ResponElimina
  25. Alyebard, veig que ets un expert amb el vocable Spam, haw, haw!

    ResponElimina
  26. Eulàlia, quan rebies aquells comentaris en xinès, et confesso que fins i tot et tenia un xic d'enveja, haw, haw!

    ResponElimina
  27. Aris, si un comentari anònim no agrada, es treu i ja està. I hi ha molta gent que no està al blogger i deixa comentaris falsament anònims, ja que després els signa.

    ResponElimina
  28. Lluís, això dels comentaris retardats també és emprenyador, tens raó. Sobretot perquè sempre queda el dubte de si realment s'ha guardat o no, i si hem escrit exactament el que voliem. I a més, trenca la possible dinàmica que es podria establir entre els propis lectors.

    ResponElimina
  29. Brian, el que tu dius em sembla el més senzill: si és spam, s'esbora i punt.

    ResponElimina
  30. SM; si et funciona, doncs això que ahs guanyat. Ara, t'asseguro que és una emprenyamenta per als comentaristes.

    ResponElimina
  31. Allau, doncs a veure si la campanya surt efecte i acabem estalviant-nos unes quantes comprovacions inútils d'aquestes.

    ResponElimina
  32. Carme de la maleta, endavant! Jo no en tinc de comprovador d'aquest, i mai no m'ha entrat spam. I pensa que la teua mare n'estarà encantada :)

    ResponElimina
  33. Tirant, la teua és una bona proposta, encara que altament esbojarrada i dadà, i això encara la fa més atractiva, haw, haw!

    ResponElimina
  34. Llum, suposo que ha estat casualitat, però alguna vegada m'ha sortit un insult!

    ResponElimina
  35. Eduard, la burocràcia suposo que en algun moment de la història devia tenir el seu sentit, però ja fa tmps que l'ha perdut :)

    ResponElimina
  36. No se que dir-te. Al principi no li tenia i m'enviaven coses molt estranyes. Al final també ho vaig tenir que fer...

    ResponElimina