11 d’octubre del 2010

ELS PROPERS 10 LLIBRES QUE LLEGIRÉ


Visitant la nova imatge del Tirantloblog i la llista dels darrers llibres llegits pel seu autor, es va despertar la meua passió per les llistes i classificacions, i em vaig posar a fer la meua pròpia, però amb els llibres que m’he acabat de comprar i que tinc previst llegir, tot i que sé que molt probablement aquest a previsió canviarà a partir del meu estat d’ànim, noves adquisicions, recomanacions i altres elements força aleatoris.

1. La casa de los siete tejados, d’en Nathaniel Hawthorne.
Un clàssic de la literatura nord-americana recomanat per Poe i Lovecraft que jo sempre posposava i que finalment m’he decidit a llegir (vaig per la pàgina 153). Hawthorne fa una anàlisi mil·limètrica dels personatges que protagonitzen aquesta novel·la que transcorre en una casa que, des de la seua construcció al segle XVII, sembla portar l’infortuni als seus habitants, tots ells del llinatge dels Pyncheon.
2. Pasando fatigas, d’en Mark Twain
M’ho penso passar d’allò més bé llegint les aventures d’en Mark Twain recorrent 3000 km durant set anys, des de Saint Louis a Virgínia, fent la ruta de la febre de l’or.
3. Evolución, d’en Richard Dawkins
La recomanació de l’Allau al seu bloc The Daily Avalanche i l’admiració que sento per l’obra de Dawkins m’han fet comprar aquest Evolución, que em proposo llegir aviat.
4. Kick-Ass, d’en John Romita Jr. i Mark Millar
John Romita Jr és un dels meus dibuixants preferits de superherois, i el seu Daredevil –amb un guió molt bo de l’Ann Nocenti- és un dels còmics que més m’han agradat. Aprofitant l’estrena de la pel·li basada en el còmic, s’ha publicat aquest Kick-Ass que no sé si serà del meu gust, però més enllà del guió, confio en la bona mà d’en Romita.
5. Minibíblia en imatges, de Soledad Bravi
La meua amiga Laura, sabedora de la meua passió per les imatges, em va obsequiar fa poc aquest curiós llibre, dirigit en teoria als més petits per tal d’introduir-los al món de la Bíblia. Donada l’estructura del llibre, a base d’imatges i un concís peu de pàgina, dubto que cap nen pugui entendre res a no ser que sigui un expert coneixedor de la història sagrada cristiana, però en canvi serà un plaer la seua visualització. Per a mi a estat una descoberta, ja que no coneixia l’obra de Soledad Bravi, il·lustradora que habitualment publica a França.
6. Guía para viajeros inocentes, d’en Mark Twain
Una altra proposta de l’Allau que penso llegir, tot i les 621 pàgines que té el llibre i que d’entrada tiren enrere. És Mark Twain, m’agraden els llibres de viatges i aquest ve molt ben recomanat.
7. Els cartells més petits del món, d’en Santi Barjau i Víctor Oliva
La col·lecció de cartells publicitaris en format segell, propietat del col·lega Mironet du Bois, veu la llum en una edició acuradíssima. Una petita joia bibliogràfica.
8. La teoria del todo, de Stephen Hawking
Un llibre de divulgació científica que recull set conferències que Hawkins va donar sobre l’origen de l’Univers. Pot estar bé.
9. El jardín de los suplícios, d’Octave Mirbeau
Tinc moltes esperances dipositades en aquesta obra de Mirbeau que en el moment de la seua publicació va ser titllada d’immoral i depravada.
La seua dedicatòria,
“A los Sacerdotes,
A los Soldados,
A los Jueces,
A los Hombres,
Que educan, dirigen, gobiernan a los hombres,
Dedico estas páginas de asesinato y sangre”

és molt prometedora. 10. NonNonBa, d’en Shigeru Mizuki
M’agraden les històries de fantasmes, en especial les dels relats gòtics i les japoneses. Aquest manga de Shigeru Mizuki fa molt bona pinta, i el fet d’haver estat premiat al Saló d’Angoulême com el millor àlbum és un bon aval. Aquests són, en teoria, els llibres que llegiré les properes setmanes, però dubto que acabi seguint l’ordre exposat, i a més, si algú s’anima a fer pública la seua previsió de lectura, segur que farà canviar la meua llista.

46 comentaris:

  1. a mi també m'agraden els llibres de viatges. Prec nota dels títols, de vegades no sé que llegir.

    ResponElimina
  2. No t'imaginava tan metòdic. Compte amb el Hawking, que sembla difícil d'empassar.

    ResponElimina
  3. Quan amb 9 o 10 anys vaig llegir Pasando fatigas la meva visió de l'Oeste es va trastornar. Vaig aprendre que les pel·lis (o les novel·les del Zane Grey i el Karl May) m'oferien una estilització del món polsós i precari que Twain m'explicava de primera mà. T'encantarà.

    ResponElimina
  4. A mi també m'agraden molt les llistes de favorits!
    Aquí descobreixo més d'una perla...començant per "Els cartells més petits del món". Amb aquest ja m'hi posaria ara mateix!

    Ara, també t'he d'advertir que a en Hawkin, mel deixaré pel final...a mi també em sembla que ha de ser difícil d'empassar!

    ResponElimina
  5. Les llistes (de llibres per llegir, pelis per veure o discs per escoltar) tenen la preuada virtut de la variabilitat. Això les fa encara més interessants.

    Jo, després de llegir la teva, vaig a variar una mica les posicions de la meva que aquesta setmana no les he variades :)

    ResponElimina
  6. De la teva llista només he llegit en Mirabeau (a l'època en què buscava textos espaterrants com en Sade) i en Hawthorne, que tantes bones estones m'ha donat (junt amb tota la colla de relatistes gòtics). Jo estic a mitges amb "Wineburg, Ohio" (a partir d'una ressenya de l'Allau), "Las noches lúgubres" de l'Alfonso Sastre (edició de 1964, altament recomanable): relats gòtics ambientats a l'Espanya franquista i el llibre d'instruccions d'una càmera Kodak.

    ResponElimina
  7. Quina sort, jo ara estic en una fase que em prou feines podré llegir el que vull. (però m'apunto els llibres per quan pugi). Lectura per avui: Tema 2 Teoria Política, Tema 5 Partits polítics i Grups de pressió. És el que passa quan tornes a la Uni. ;-)

    ResponElimina
  8. Quina bona pensada fer aquesta llista. Jo també tinc la meva en paper però segur que hi falten les quasi-infinites vegades que per aquí o per allà he dit allò de "Me l'apunto". Per no perdre el costum, de la teva llista m'apunto el llibre d'Octave Mirbeau :)

    ResponElimina
  9. Una llista molt interessant (una mica esbiaixada cap a texts en castellà, no?). El Daredevil del duo Nocenti-Romita me'l vaig empassar sencer per culpa teva i realment és un dels moments culminants de la sèrie.

    ResponElimina
  10. Són llistes interminables i reestructurables segons moments, interessos i passions.

    Jo confesso que estic fent feina que tenia endarrerida i a la meva llista actual, he afegit títols de Tintin, indispensables, per a documentar-me minimament davant un próxim i agradable viatge!

    ResponElimina
  11. Últimament vaig amb el fre de mà posat, no a l'hora de llegir, sinó a l'hora de comprar, perquè he pres consciència de que vaig més lleuger a l'hora de comprar que de llegir. Per exemple, al llegir la ressenya de l'Allau també vaig tenir la revolada de comprar el de Dawkins, però abans de fer-ho vaig consultar el catàleg de la biblioteca pública. Resultat: vaig tornar a casa no amb un, sinó amb dos llibres de'n Dawkins :) que haig de tornar abans de un mes. Ja us diré si finalment me'n compro algun, i quin.

    ResponElimina
  12. Les recomenacions d'en Mark Twain em semblen molt interesants. Un escriptor que només se'l recorda per Tom Saywer i Huckleberry Finn i és molt més que aquests personatges.
    Interesants recomenacions.

    ResponElimina
  13. la Guía d'en Twain la tinc començada :) m'ho estic passant bomba :) de la resta no en conec cap, però fan cara de ser interessants. Bé la "biblieta", com què no tinc expecial deler per les imatges, me la saltaria tranquil·lament :)

    ResponElimina
  14. Garbi24, més que feina és plaer. O més ben dit, espero que tots siguin un plaer, ja que quan començo un llibre em costa molt deixar-lo per pesat o dolent que em sembli.

    ResponElimina
  15. M'encanta llegir,enganxar-me a un llibre i perdre una nit de son.M'apunto la teva llista.El problema serà trobar el temps per anar a la biblioteca i si no al Abacus......i això que no tinc blog.MOLT OPTIMISTA ET VEIG.

    ResponElimina
  16. Aris, com que no n'he llegit cap -bé, el d'en Hawthorne el porto a mitges- no m'atreveixo a recomanar-te'n cap especialment, però d'entrada m'agraden tots.

    ResponElimina
  17. Allau, francament, jo tampoc em veig gens metòdic :) Però la idea de la llista em va semblar divertida. Fins i tot em penso que al final m'empassaré la meitat dels citats.
    I sí, el d'en Hawking fa respecte...

    ResponElimina
  18. Girbén, gràcies per la recomanació. Si el Pasando fatigas no l'hagués posat en segon lloc, ara ho faria.
    Però t'haig de confessar que he estat un gran lector de Karl May (Zane Grey em costava més d'empassar).

    ResponElimina
  19. Carme de la maleta, el llibre sobre els cartells en format segell és una passada, i recull cent originals de la col·lecció particular del company Mironet du Bois.
    I tenint present les imatges que penges al teu bloc, m'atreveixo a recomanar-te la Minibíblia: estic convençut que t'encantarà, i com que va ser editada l'any passat, no crec que costi molt de trobar. La il·lustració de Sodoma i Gomorra que encapçala aquest post és un bon exemple de l'estil de la Bravi.

    ResponElimina
  20. Òscar, ja tens raó, ja, quan parles de la variabilitat de les llistes. Jo aquesta no crec que la compleixi mai sencera :)

    ResponElimina
  21. Lluís, incorporo ara mateix al meu llistat de futures lectures el llibre de l'Alfonso Sastre que cites. En canvi, pel que fa al manual d'instruccions de la Kodak, no m'acabo de decidir: si el del Hawking ja deu ser difícil, un llibre d'instruccions segur que encara ho és més.
    [l'amic Galderich sempre diu que no sap de ningun mortal que s'hagi empassat complet cap d'aquests manuals]

    ResponElimina
  22. Alyebard, ànims i que la força t'acompanyi!

    ResponElimina
  23. Marta voladora, doncs encara et serà més divertit quan vagis a pel llibre del Mirbeau i vegis que n'hi ha, a part de l'edició francesa, un parell més en castellà (en català no en conec cap), i totes dues molt bones i a un preu similar.

    ResponElimina
  24. SM; la veritat és que 8 de 10 en castellà és un número elevat, però això va com va: en qüestió de lectura, sempre intento comprar la versió original si entenc l'idioma o està disponible; en cas contrari, em quedo amb el més ben editat (en primera preferència) o el més econòmic. I sovint, no tinc elecció, com és el cas dels citats al post.

    ResponElimina
  25. Carme J, sempre és bon moment per llegir un Tintin, i de gran jo crec que es pot fruir tant o més que quan ets petit; o en tot cas, es pot fruir de manera diferent. Bona lectura!

    ResponElimina
  26. Brian, el que expliques és un dels meus grans problemes: soc incapaç de no comprar-me un llibre si penso que m'agradarà.
    Els dos Dawkins, coneixent els teus posts, em pesno que t'agradaran molt, encara que no sé quin és l'altre :)

    ResponElimina
  27. Benvingut al bloc, Gabriel! En llegir el teu perfil, t'he reconegut de seguida des del temps de l'AELC :)
    Ara mateix, només acabi de respondre als comentaris, em passo pels teus blocs. Salut!

    ResponElimina
  28. Clídice, l'Allau ens porta de cap -i que duri- amb les seues recomanacions, haw, haw!
    I de la minibíblia, conyes a part, t'asseguro que val la pena i molt per les il·lustracions.

    ResponElimina
  29. Misteral, no m'en parlis... això dels blocs està molt bé, però ocupa moooolt de temps.
    Jo fa temps que no aconsegueixo el que tu dius: passar una nit enganxat a un llibre; l'edat no perdona i ara, si no és cap de setmana, a les nits em quedo fregit al sofà amb el llibre a les mans :(

    ResponElimina
  30. Gràcies per la recomanació! Ja la buscaré...
    ;-))

    ResponElimina
  31. Leblanski, per la teva avatar, pels llibres que recomanes i pel que em dius crec que tenim més o menys la mateixa edat ..... dels que creixem sent nens tota la vida.Jo fa mil anys, i ho escric com si fos ahir, em passava milers de nits llegint.Temps endevant, no podia dormir per altres raons ..... i ara,m'adormo amb les altres raons al meu costat ...... fins i tot abans de fer veure que vaig a llegir,i amb el llibre entremans

    ResponElimina
  32. Jo crec que d'aqui a pocs dies hauràs de deixar pas a un altre llibre, que està a punt de surtir, i que ha escrit un bon amic teu.
    I aquest haurà de passar al davant de tots.
    Una abraçada

    ResponElimina
  33. Doncs jo si acabés el dels cartells més petits del món ja estaria satisfeta... és que sóc més d'imatges ;)
    però tindré present les teves recomanacions.
    Vinga, uns petons,

    ResponElimina
  34. Misteral, absolutament sí, soc un nen de 52 anys, i m'en alegro de poder seguir amb aquesta mena de visió de la realitat.

    ResponElimina
  35. Anònim, ara m'has deixat amb l'emoció a flor de pell. Sí que sé d'algú que d'aquí a no res ve a Barcelona a presentar un llibre, i aquest segur que passa al capdavant dels altres :)
    Però el teu anonimat no em permet fer-me cap idea clara, a no ser que, com suposo, siguis la Josefina :)

    ResponElimina
  36. meloenvuelvepararegalo, el llibre dels cartells és una guapada per mirar, remirar i desitjar tenir qualsevol dels segell-anunci que conté :)

    ResponElimina
  37. Que consti que jo no li he pagat res a l'Anònim! ;-)

    ResponElimina
  38. Uf, uf, uf! Quanta feina! Més llibres a la llista! :)

    ResponElimina
  39. SM, subornar a un anònim ja és el màxim, haw, haw!

    ResponElimina
  40. m, m'agradaria conéixer la teua llista de futurs llegibles. T'animes?

    ResponElimina
  41. No veig res de César Vidal o Pío Mora... Leblansky, t'has d'obrir!!!!

    ResponElimina
  42. Per cert, Tirant, no sé si sabies que en Pío Moa (i no Mora, com tu dius) de jove era el lider del Partit Maoista d'Espanya.
    Estic convençut que era tan capullo que es va fer maoista perquè el seu cognom, canviant les vocals de lloc, és el mateix que el del revolucionari xinès.
    Suposo que ara deu ser del PP per això de Pio, dic jo :)
    I no diguis que no soc obert, que fins i tot llegeixo la Bíblia :)
    Una abraçada!

    ResponElimina
  43. ... em sembla que havia format part del GRAPO, no?
    Sempre m'han fascinat aquestes evolucions ideològiques...
    Altres us manteniu ferms, eh? ;-)

    ResponElimina
  44. Es que a vegades em deixo alguna paraula. Un petò. Josefina

    ResponElimina