26 de novembre del 2009

NOTÍCIES VERDES (4)


BOMBES RECICLADES
dedicat a la Clídice i al Galderich
Al cim del cul del món on visc no arriba l’aigua amb la pressió que caldria, així que la majoria dels veïns hem hagut de fer un dipòsit d’aigua i instal·lar una bomba per poder tenir un cabdal amb força suficient com per que funcionin correctament rentadora i demés.
L’ús diari d’aquesta bomba fa que es faci malbé amb relativa facilitat, i jo ja he hagut de reparar-la un parell de cops. La peça que s’ha canviat les dues vegades ha estat una bola rodona d’uns 40 centímetres de diàmetre.
Com que el primer recanvi va succeir quan feia poc que m’havia animat a treballar el jardí, vaig pensar que la bola que s’havia fet malbé, que és metàl·lica i d’un to ataronjat, seria un bonic element decoratiu situada enmig dels espígols que acabava de plantar. Ara han crescut força i la bola quasi no es veu, però a mi em segueix agradant el contrast de colors, que resulta força alegre.



Quan fa uns mesos em van canviar un altre cop la peça en qüestió –aquest cop era vermella-, vaig tornar a reutilitzar-la a un altre espai del jardí, on hi ha cintes –a Xàbia en diem canyarets- i romaní.

12 comentaris:

  1. Vist l'estat dels matolls de la meva terrassa, crec que ompliré els testos de bombes d'aquestes, fa l'efecte que no necessiten gaire rec.

    ResponElimina
  2. hahahahaha el misteri de la bola taronja aclarit :) quina pensada pixapinera més original :P gràcies per l'aclariment ab-so-lu-ta-ment necessari :D

    ResponElimina
  3. Com eren de remenuts els espígols!!. . . . Efectivament tots els jardins que es cuiden i reguen abundant i correctament són molt agraïts, ehem !
    Allau, dónes idees creatives, una jardinera plena de boles de totes mides i colors, no dona cap murga i quedaria xula.
    Ja tinc destí per les boles de l'arbre de Nadal que mai penjo. Gràcies!

    ResponElimina
  4. Els fabricants de bombes, ho faran servir de publicitat. " I. . . .desitjarà que se li espatlli, per a decorar el seu jardí !!!" Ha, ja, ha.

    ResponElimina
  5. Si acabessis fent hort i col·loques boles vermelles d'aquestes, tothom quedarà al·lucinat i et demanarà quin abonament poses? perquè surtin els tomàquets així !

    ResponElimina
  6. Allau, les boles aquestes a més et poden sortir gratis, ja que sovint la gent no sap que fer amb les peces recanviades. Malgrat tot, no m'acabo d'imaginar una terrassa amb els testos plens de bombes d'aigua, ehem...

    ResponElimina
  7. Bamboo, no sé jo si la teua idea del "jardí de nadal" quedaria massa bé...

    ResponElimina
  8. Clídice i Galderich, ha estat un plaer explicar el misteri, i m'ha servit d'excusa per penjar unes fotos que m'agradaven, haw, haw.

    ResponElimina
  9. Avui, no diguis massa fort la teua pensada, que algun espavilat pot començar a vendre-les.

    ResponElimina
  10. Si que tens raó, Carme J, a la primera foto la ditxosa bola sembla que sigui un tamàquet d'aquells petitons.

    ResponElimina
  11. Lebli, aiiii.. . que no es una jardinera de nadal, el que volia fer, sino un test o jardinera plena de boles de diversos colors i tamanys.

    I si tu mesures que la teva bola vermella (del jardi) sembla un tomaquet "petit", ets un Rompetechos o quines alegries pots donar. . . fent hort !!!

    Ah! i no et confonguis, jo la canya no la tiro, li dono altres utilitats !. . . .

    ResponElimina