8 de gener del 2010

MERRIE MELODIES (16): PÒDIUM 2009

Triar les millors d’entre totes les cançons que he escoltat l’any 2009 resulta quasi tan divertit com impossible, però aquí va el pòdium, amb un tercer lloc ex aequo.

1. YOUR MOUTH, de Telefon Tel Aviv
Un tema suggerent, inquietant i ple de matisos, elaborat a base d’un sintetitzador malalt d’arítmia cardíaca que intenta seguir la marxa implacable d’una caixa de ritmes. Del disc Immolate yourself, l'obra pòstuma del duet, ja que un d'ells va morir poc abans de fer la presentació oficial de l’esmentat àlbum.




2. WIDOW TWANKY, de Momus
La delicada melodia d’aquesta cançó encaixa a la perfecció amb la veu de Momus, que de petit es va empassar –suposo que sense voler- una fulla d’afaitar i i encara la porta clavada a la gola.
De l’àlbum Joemus.



3. NO SURPRISE, de James Yuill / NEVER HAD NOBODY LIKE YOU, de M. Ward.
James Yuill, amb la seua folktrònica elegant i simpàtica, demostra que les maquinetes de fer música poden ser un instrument valuós si se les sap utilitzar com cal.
De l’àlbum Turning down water for air.



Matt Ward, en la seua línea habitual: tot un clàssic de la guitarra elèctrica amb aires de Nashville. De l'àlbum Hold Time.

5 comentaris:

  1. Caldrà ser a casa per escoltar-les. Només conec en Ward i m'enamora la canço que canta amb la Lucinda Williams.

    ResponElimina
  2. Des de la meva rara posició (quan -i en contra del que seria normal- freqüento i més sovint treballo amb músics experimentals que amb grafistes o 'artistes' plàstics), li concedeixo la màxima puntuació a........WIDOW TWANKY, de Momus!!!

    ResponElimina
  3. Contràriament amb els anteriors comentaristes, que d'això en sabeu tots molt, jo em deixo guiar per tu i, un cop escoltades, em sembla que ets el rei de les classificacions :)

    ResponElimina
  4. De moment, em quedo amb la número 1 (però, qui sap si preferiria la 37...)

    ResponElimina
  5. He, he, Allau, m'intriga quina deu ser aquesta 37...

    ResponElimina