6 d’octubre del 2009

PINS


Cultura popular: tebeos, discs, ninots, samarretes… I els pins? La seua moda és cíclica, ara es porten, ara no es porten, i ara es tornen a portar. Jo en porto de tant en tant, i sempre m’han semblat l’alternativa popular i divertida a una joia. Com que a més les joies no m’agraden –ni per ètica ni per estètica- , doncs millor encara. Passo pel blog Cuatro ojos -atenció a la seua versió de Madrid 2016!- i m'informo de Círculo vicioso http://www.circulovicioso.es/ , una bonica web amb una sòbria presentació on a mesura que vas desplaçant el ratolí aquí i allà es descobreixen petits detalls la mar de dolcets. La funció principal d’aquesta pàgina és la de promocionar i vendre pins i altres accessoris similars, i m’ho he passat molt bé descobrint els bonics dissenys que ofereixen. L’autor de la web, Ceferino López, té clar això de la cultura popular –bueno, bonito y bararo, i fins i tot ofereix imants de Santa Eulàlia!- i dels drets d’autor, i en presentar cada col·lecció de pins l’acompanya d’una àmplia biografia del seu creador.

6 comentaris:

  1. Crec que es van posar de moda per primer cop amb la sicodèlia dels anys 60. Llavors eren de plàstic i en dèiem "badges".

    ResponElimina
  2. Fantàstic catàleg! Això no són pins, són obres d'art de joieria si tenim en compte que la joieria no només ha de ser d'or i argent!

    ResponElimina
  3. m'agraden els pins, com totes les joies "populars", mai duc joies "de veritat", que em semblen una immoralitat (només cal passejar-te per algun país productor de diamants per perdre'n les ganes). Xulos aquests, faré una ullada, gràcies :)

    ResponElimina
  4. Interessantíssim! Faig una crida popular perquè voldria saber si hi ha manera de poder crear pins propis i cassolans. Sabeu, com i on els fabriquen ?

    ResponElimina
  5. Trobo molt bona la definició de "joies populars" que fas, Clidice. De badges, com ens recorda l'Allau, a joies, quina passada!

    ResponElimina
  6. Bamboo, la idea que proposes és molt bona: a mi també m'agradaria dissenyar els meus propis pins. Algú té idea de com fer-se amb la maquineta -o el que sigui- per fer-los?

    ResponElimina