28 de setembre del 2009

RED PLANET MARS: LES CRÒNIQUES DE COSMOMAN (3)

L’ALIMENTACIÓ A L'ESPAI
El rigor de la recerca científica ha estat present en tot moment en l’equip de tècnics, metges i físics que han resolt un dels problemes més greus amb que s’enfronta tot viatge interplanetari, a saber, el de l’alimentació i l’evacuació corporal de líquids i sòlids.
Les premisses inicials eren clares, quasi axiomes: pel que fa als aliments, mínim volum i pes, màxima energia, i equilibri perfecte entre vitamines, proteïnes i minerals; pel que fa a les funcions fisiològiques, mínima pèrdua de sòlids i líquids, però al mateix temps, estabilitat en el volum i el pes.
La solució final a aquest problema ha estat revolucionària. Tres dies abans de l’enlairament de l’avioneta, els dos dietistes de l’equip van anar al Carrefour i van comprar quatre sobres de fideus xinesos liofilitzats i un pot de Nutela.
Els fideus xinesos, ingerits directament –és a dir, a mossegades- aporten aliment, i es liqüen a l’estómac, que absorbeix tots els líquids corporals que, d’una altra forma, serien expulsats. La Nutela aporta nutrients , i la seua consistència cremosa i textura suau afavoreix la circulació dels aliments ingerits.
El fet que els fideus siguin xinesos, així com que la crema d’avellanes i cacau fos de la marca Nutela no és significatiu, i tan sols pretenia satisfer els desigs gustatius de Cosmoman.

4 comentaris:

  1. Amb una alimentació així ara entenc per què no tinc experiències siderals!

    ResponElimina
  2. Amb aquesta alimentació, m'apunto amb més raó a ser el copilot de Cosmoman. . . . Necessito presentar Curriculum?

    ResponElimina
  3. Mmm, Vicky, no havia pensat en això del currículum. Li ho comento al Cosmoman, i segur que te'l demana, haw, haw!

    ResponElimina