El dibuixant Robert Crumb ho va fer des del primer moment, acceptant el que per alguns era una aberració, quan no un pecat: els culs l’embogeixen. Així, un dels comic-books pioners de la contracultura americana dels anys 60, elaborat íntegrament per Crumb, duia per títol Big Ass, i mostrava un cul gegant a la portada. La seua obsessió per les natges molsudes i poderoses el portà a dibuixar una divertida historieta on el protagonista, Mr. Snoid, vivia en un cul de dona, i allà era feliç, tal com explicava als lectors des del seu habitacle.
El dadaista Man Ray ens ha deixat unes quantes imatges de culs difícils d’oblidar, prenent com a model la seua companya sentimental Alice Prin, que amb l’alies de Kiki de Montparnasse es va convertir en musa dels artistes bohemis parisencs del primer terç del segle XX. La més coneguda potser és la que du per títol Le violon d’Ingres, però la que a mi més m’ha impactat des de sempre ha estat La Prière –la pregària-, una imatge amb tanta força eròtica que recordo que el primer cop que la vaig veure, sent un adolescent, em vaig posar vermell com una magrana i el cor em començà a bategar tan fort que estava convençut que tothom el sentiria.
Man Ray és un geni i Lebransky el seu profeta. Recordo perfectament la vegada que fullejàvem un catàleg del Man Ray que en veure aquesta imatge et vas emocinar...
ResponEliminaÉs curiosa l'atracció vers el cul però potser tanta escatologia li ha donat un altre significat més enllà de l'eròtic!
Llegint això li resultarà fàcil a tothom entendre el que en un principi semblava impossible de creure, que l'Amadeu aconseguís adaptar-se i ser prou feliç allà on viu. Tal com sempre li agrada dir quan indica la seva adreça. "Estic en el "cul" del món.
ResponEliminaCuls de tota classe, mides i colors, m'encanten, particularment a qui ho mereix, deixar-los amb ratlles ben vermelles, és una de les meves aficions.
ResponEliminaBamboo, ara entenc el sentit del teu nickname, haw, haw!
ResponElimina