13 d’octubre del 2010

LA LLUM ELÈCTRICA NO TÉ ENTRELLAT

Ahir en llevar-me del llit em vaig trobar amb la desagradable sorpresa que no tenia aigua calenta (adéu dutxa relaxant) ni pressió a les aixetes (la bomba no funcinava) ni llum a la meitat dels endolls.
Vet aquí el motiu: al quadre de llums, un dels dos fusibles principals havia saltat, probablement a causa del temporal de vent i pluja que va fer tota la nit. El problema és que el fusible en qüestió no volia tornar al seu lloc, i saltava constantment. Les peripècies que estic passant per descobrir el motiu són penoses, i a hores d’ara encara no el sé.
Coses de l’electricitat. Coses de la llum elèctrica. Coses de Fecsa-Endesa (tremoleu, ciutadans!).
A Xàbia els meus avis taral·lejaven una cançoneta que es veu que era molt popular quan van instal·lar l’ il·luminació elèctrica als carrers. Feia referència a dos dels prohoms del poble, el tio Pep de Sarró i el tio Serrat el de les gasoses. La cançó diu així:

"La llum elèctrica no té entrellat,
Si no l’apaguen mata a Serrat,
La llum elèctrica no té raó,
Si no l’apaguen mata a Sarró.
Pep de Sarró és un animal
i no es vol creure que la llum fa mal,
Pep de Sarró fa revolantins
Per les finestres i per dalt dels fils"

El meu fragment preferit és aquell tan simpàtic de la llum elèctrica no té raó. D’aquí a l’Aufklarung només hi ha un pas.

57 comentaris:

  1. Perdre un servei sempre deixa amb el cul a l'aire, amb perdó. Jo vaig tenir una temporada que em fallava l'aigua i era un martiri. Algun dia, per culpa de l'aigua, precisament, s'havia curtcircuitat el sistema elèctric, quin desastre. Per sort, internet mai no m'ha faltat!

    Per cert, veig que has penjat el premi revelació, moltes felicitats que és ben merescut, però no sé si vas arribar a veure que ets bicampió, també tens el segon premi en el c@t divertit! Era per si no ho sabies, en aquest vas passar davant de grans bèsties catosfèriques, era un premi amb primeres espases.

    ResponElimina
  2. Un dels meus "esports" preferits, posar-me al davant del quadre de llums, fer petar els dits, i intentar fer funcionar aquella cosa :( ja et planyo. A mi em salta amb els llamps. Ei l'enhorabona per això dels premis :)

    Per cert, oi que has canviat les lletres del títol? o és que jo veig bubotes?

    ResponElimina
  3. La ilustració espanyola xabienca és força complicada, difícil però no impossible.......
    Per mostra aquest blog!

    Felicitats, doble guanyador !!!
    Per a mi personalment també has estat una divertida revelació!

    ResponElimina
  4. Enhorabona pel doble premi! I cerca un lampista de confiança que si t'has de barallar amb FECSA-Endesa; uf.

    ResponElimina
  5. Leb, hom diria que de tant encendre els llums hauries de ser un expert lampista.

    Felicitats "revelació" pel doble premi!

    ResponElimina
  6. El meu pare ha estat semrpe un manetes (i mestre indurstrial en electricitat) aquest tema no ha estat mai un problema a casa. La qüestió serà quan ai-làs el pare em falti....

    Que hi hagi sort!
    Per cert felicitats per partida doble, perquè he vist que tens el primer premi c@ts com a blog revelació i el segon com a blog divertit!!!

    ResponElimina
  7. Felicitats pels dos premis! I que els fantasmes de l'electricitat et siguin benèvols. El meu pare treballa a fecsa-endesa des de l'època dels dinosaures i sempre diu que l'electricitat és com una dona molt delicada i molt fina que no es deixa tocar.

    ResponElimina
  8. Quina bona notícia! (la dels premis, eh?)
    Avui desde casa, et cantem a coro: "Porqué es un chico excelente... y su blog aún lo es más!"
    Sort de la bona notícia per poder aguantar la dolenta,
    Si et falta una dutxa calenta, et deixem la nostra...potser et pilla una mica lluny, però mai se sap!

    ResponElimina
  9. Leb, felicitats! T'ho mereixes! De fet jo crec que et tindrien que haver donat el Premi al millor blog de comics. I si no existeix, s'inventa.

    Els meus sogres els hi pasa com a tu, que a casa seva tot es elèctric, inclus la bomba de l'aigua i quan plou es queden sense res. Clar que estan a Galicia. El meu sogre, fart d'aquestes situacions, es va posa el gas, per el menys es pot dutxar i cuinà. L'aigua la treu a ma, amb una corriola. Si et pots fer amb una bombona de camping gas mentres esperes, millor.

    ResponElimina
  10. Leb,

    Les companyies elèctriques contra l'"Enceneu els llums!", boicotejant els premis... Potser un sarcasme al bloc divertit? Estan de conya les Companyies?

    Malgrat tot, veig que has pogut connectar-te... sort dels suports logístics!

    ResponElimina
  11. Enhorabona pels premis. De bona gana t'explicaria la metodologia per buscar l'avaria, però em temo que resultaria una mica embolicat i que, segurament, a hores d'ara ja t'ho ha resolt el lampista. Per cert, jo també soc dels que necessiten la dutxa de bon matí tant o més per espavilar-me que per higiene.

    ResponElimina
  12. Enhorabona per els premis!!!! i si no ho has solventat encara...baixa tots els tèrmics, després dones el diferencial i vas pujant-los un a un i sabràs que és el que et dona pel sac i no et deixa dutxar.....

    ResponElimina
  13. No em diguis que no és una curiosa ironia, això que li saltin els ploms a l'Enceneu els llums. Després encara hi ha gent que no creu en Carl G. Jung.

    ResponElimina
  14. Felicitats pel premi, jo també t'ho hagués donat.Pel que fa al tema de l'electricitat, has provat a cridar fort: Enceneu els llums, COLLONS !!!!!!
    Si no et funciona encomana't a Minerva, la deessa de la saviesa lluminosa, que t' iIumini per saber el que falla o si més no, que et il.lumini la casa.

    ResponElimina
  15. fecsa-endesa no sap a qui fa boicot, amenaça'ls amb un canvi de nom "apagueu els llums" i veuràs si corren...

    Moltíssimes felicitats Leb! un premi ben merescut!
    gràcies pel fanalet, m'ha fet molta il·lusió l'he posat al costat de l'ordinador perquè m'il·lumini!

    ResponElimina
  16. FELicitats LeB... ja tenim excusa per tornar-ho a celebrar !!!!
    A10 Astrum

    ResponElimina
  17. No ens ho sembla, però relament gaudim d'unes comoditats que en el moment que ens falten ens causen molts inconvenients.
    Fes una trucada als d'Endesa, a veure què et diuen els abans italians que catalans!

    ResponElimina
  18. XeXu, gràcies!
    La gala la seguia en directe la Carme J i m'anava telefonant de tant en tant per dir-me les novetats. Així encara va ser més emocionant, haw, haw!
    O sigui que me'n vaig assabentar també del segon premi al bloc divertit, el que passa és que em feia una mica de vergonya penjar els dos premis, però saps què? Ara mateix penjo també l'altre, que m'ha semblat molt bo això que dius de les primeres espases!

    ResponElimina
  19. Clídice, no entenc massa bé que em vols dir de les lletres canviades. No serà que les veus desaliniades, i amb una ombra més clara al darrere del títol principal? Perquè si és així, ja pots anar preparant-te, que pateixes una Esquinència doble d'alta tensió.

    ResponElimina
  20. Leblansky, moltes felicitats...i ara a mantenir els blocs... que és feina.
    Enhorabona de nou!!!

    ResponElimina
  21. Carme J, saps bé que una part molt important del premi és teua, que sense dinamo no hi ha electricitat que valgui, i les llums s'acaben apagant!

    ResponElimina
  22. Alyebard, gràcies!
    Ja he telefonat al lampista, que aquesta tarda he toquetejat jo tot el que sé, i no hi ha manera :(

    ResponElimina
  23. Allau, el comentari que vas fer ahir al premi del bloc revelació em va emocionar. Què guapo!

    ResponElimina
  24. Eulàlia, gràcies!
    I a mi ja m'agradaria tenir un manetes com el teu pare a prop. El que més se li assembla és la Carme J, que té molta empenta i molt bona voluntat (però que, entre nosaltres, t'haig de dir que té quasi tan poca idea com jo, haw, haw!)

    ResponElimina
  25. Marta voladora, moltes gràcies!
    I si aquesta dona és tan fina que no es deixa tocar, ja em veig jo pagant-li al lampista, que deu ser el seu tocador oficial :(

    ResponElimina
  26. Carme de la maleta, gràcies per la cançoneta i per l'oferiment de dutxa. Suposo que us deu haver passat també a vosaltres més d'un cop, això d'haver-vos de dutxar a casa els veins o els familiars. Bé, al menys és una solució :)

    ResponElimina
  27. Aristòfeles, moltes gràcies!
    I mira, amb això que els teus sogres han de treure l'aigua poant, m'has fet somriure, perquè he pensat que el que m'ha passat amb la llum i l'aigua no és res comparat amb el que tu expliques :)

    ResponElimina
  28. Galderich, moltes gràcies!
    I això que dius de Fecsa, no et pensis que no pot ser: per molt malament que arribem a pensar d'ells i moltes putades que ens vinguin al cap, la realitat, en el cas de les companyies elèctriques, sempre supera la ficció, haw, haw!

    ResponElimina
  29. Brian, moltes gràcies!
    Amb això de la llum, he estat putinejant seguint els consells telefònics d'un lampista, però em sembla que la cosa és greu. Total, que al final demà vindrà, quina pooor!

    ResponElimina
  30. Garbí24, moltes gràcies!
    I gràcies també pel teu consell, és el que ja havia fet jo, descobrint que l'origen de l'avaria era la bomba d'aigua i el calentador: d'aquí els meus problemes! I per molt que he intentat arreglar-ho, no hi ha manera, o sigui quew tocarà lampista :(

    ResponElimina
  31. Lluís, més que una ironia, el que m'ha passat és... una putada!!! Però per si de cas, ara mateix acabo de posar-li una espelmeta a Sant Jung mentre recitava el primer capítol del "Totem i tabú" de l'oncle Segimón.

    ResponElimina
  32. Misteral, moltes gràcies!
    I tu encara t'has quedat curt: si m'haguessis sentit aquesta tarda [quan, després d'empastifar-me de pols i arrastrar-me pels racons menys escombrats de casa, la bomba i el calentador seguien sense funcionat] hauries pogut apreciar un bon grapat de tacos valencians de tota la vida, amb un toc de la comarca de la Marina Alta, haw, haw!

    ResponElimina
  33. Clídice, no et preocupis, dona: que no t'enrecordes que estas hipermegaprotegida contra l'esquinència? Do you remember Sant llop?

    ResponElimina
  34. Lolita, moltes gràcies! El teu premi també és ben merescut!
    I ja estic pensant en un pin anti-fecsa. Les grans revolucions sempre comencen per petits detalls ;)

    ResponElimina
  35. Astrum, serà un plaer retrobar-nos!
    Però això sí, ara caldrà venir ben abrigats, que a les nits ja estem a 9 graus, brrrr, quin fred...

    ResponElimina
  36. Això de les dutxes de préstec dóna per escriure una entrada.
    Jo tinc una anècdota molt divertida, d'una dutxa prestada a casa d'un veí lligón, quan vivia soleta...
    t'asseguro que mai més s'em va espatllar el calentador! (vull dir que em vaig seguir dutxant amb aigua gelada!)
    :-))

    ResponElimina
  37. Albert, és cert el que dius, la llum en la nostra societat s'ha convertit en indispensable. Però justament per això caldria que mai no es donessin els problemes que cada dos per tres qui menys qui més hem patit per una avaria elèctrica.

    ResponElimina
  38. Mari Carmen, moltes gràcies!
    I des de fa poc que un dels blocs ja no és tanta feina: ens hem duplicat, com tu saps de primeríssima mà ;)

    ResponElimina
  39. Carme de la maleta, aquest episodi l'has d'explicar. Seria molt divertit fer al teu bloc un post especial one shot sobre el vei lligón i la noieta soltera...

    ResponElimina
  40. Leblansky, has de cercar l'autosuficiència elèctrica, res... unes quantes plaques a la taulada i un parell de molins al bell mig del jardí i tot solucionat.
    Felicitats pels premis i m'apunto a qualsevol cosa per celebrar-ho.

    ResponElimina
  41. Carles, caldrà celebrar-ho, i tant que sí! Orxata i fartons, com á mínim :)

    ResponElimina
  42. Oh, gràcies déus del c@ts, m'han dut a casa teva, un enorme plaer!!!!!

    ResponElimina
  43. Zel, benvinguda al bloc!
    I jo també dono les gràcies als cats, que m'acabo de passar pel teu patim patam patum amb tot de botons i la mar de xulo i compromés, que m'agrada molt :)

    ResponElimina
  44. felicitats pel premi Cats. Que consti que l'elecció era difícil, cosa que et dóna més mèrit

    ResponElimina
  45. Jesús, que un megacrack dels blocs com tu em feliciti, m'emociona! Moltes gràcies, i felicitacions mútues :)

    ResponElimina
  46. Moltíssimes felicitats!
    Ha estat una gran notícia.

    ResponElimina
  47. Aquets premis son tan merescuts,que les dutxes fredas son la torna per el Triomf,(respice post te, hominem te esse memento)FELICITATS!

    ResponElimina
  48. Enhorabona per aquests dos premis tan merescuts.I ànims per anar seguint amb la tasca blogaire!.

    ResponElimina
  49. Esther i Toni, moltes gràcies i una abraçada!
    I l'epitafi, una xulada :)

    ResponElimina
  50. Alberich, moltes gràcies! Es farà el que es podrà, que ja és molt, haw, haw!

    ResponElimina