28 d’octubre del 2011

TINTIN: DESPRÉS DE L'ESPECTACLE

Finalment, hem estat set els que hem pogut combinar temps i vehicle per veure l’estrena de Tintin : en 3D, en català i a la fila 6. I aquesta és -de l'1 al 5- la puntuació que li hem posat.
Carme J

Enric March

Ernesto Niebla

Eulàlia L

Galderich

Leblansky

Sara

Personalment, trobo que difícilment algun altre director de cine ho hauria pogut fet millor, i espero ja amb impaciència la continuació. Absolutament recomanable, tant per a fidels tintinaires com per a neòfits en el tema.

46 comentaris:

  1. Ja et vaig dir que no tenia massa interès en veure-la, però tela les puntuacions que heu posat, per unanimitat ha estat un èxit. I això que si hi vas amb tantes ganes, i sent tan coneixedor del tema, generalment sempre li trobes errades i defectes. No pateixis, que si té èxit tenen un munt de llibres que recrear, tens anys i anys de xalar!

    ResponElimina
  2. Amb un 5 per part teva no hi ha discussió possible (ho sento, però em fio més de tu que d'en Galde...).

    ResponElimina
  3. Teníem dues opcions: anàvem a veure una pel·lícula sense més prejudici que la cerca dels seus valors cinematogràfics o intentàvem trobar Tintín fora dels àlbums. Aquest Tintín només pot ser dins del nostre cap i no aguantaria la comparació amb el que té cadascú en el seu. Per tant, voler comparar àlbums i pel·lícula era un absurd.

    Hem vist una molt bona pel·lícula. Ben feta i plena de detalls que ens permeten mantenir la comunió amb el personatge d'Hergé.

    He de dir que he gaudit veien el Tintín que ha sortit de l'enginy d'Spielberg, el seu Tintín, amb tanta o més intensitat que la que em tramet qualsevol fan quan m'explica el seu.

    ResponElimina
  4. Un fidelíssim tintinaire que mirarà de no perdre-se-la. I si és possible, en català. Les ganes ja les tenia, però després de veure les notasses que li heu posat, amb més motiu!

    ResponElimina
  5. He anat al cinema amb ànim de no fer cap comparació de vegades inevitable per no decebrem, i en canvi molt al contrari, he trobat comparacions molt aconseguides, inclús el moviment dels personatges ha estat molt com me'l imaginava veient el tebeo. Com sempre la felicitat no és plena, la resta del mig punt s'ha degut a que en algun moment d'acció, tot i que molt ben argumentat i amb gags molt simpàtics, se m'ha fet un pél excessiu. Clar que és la visió d'una cinquantona que s'atabala amb el moments trepidants que el jovent necessita molt sovint. Tot i aquesta petita excepció la recomano molt fervorosament!!!

    ResponElimina
  6. Veient les puntuacions, crec que jo li posaré un 4 (quan la vegi).

    ResponElimina
  7. ara vaig a agafar les entrades....no hi ha dubte que uns especialistes del còmic em donen fiabilitat en la compra. No esperava una puntuació tant alta la veritat

    ResponElimina
  8. La veuré avui a la tarda, però sense haver-la vist hi ha un aspecte que em sembla bàsic: el respecte pel color dels àlbums que ha tingut Spielberg.

    ResponElimina
  9. No, si al final encara l'hauré d'anar a veure i tot! caxis! :)

    ResponElimina
  10. Carai, això promet. Nosaltres em posposat l'audició fins l'altre dissabte, per questions logistiques (fem pont) però amb les teves estrelles em quedo tranquil

    ResponElimina
  11. Jo esperaré a baixar-me-la d'internet. Ja ja. Això si que és esperit català, oi?

    ResponElimina
  12. Com a no tintinòleg (que no antitintín!) la pel·lícula em va semblar un conjunt de focs artificials. És un tipus d'històries que em deixen una mica fred i em costen. Reconec que els efectes especials i que les aventures inversemblants m'allunyen de les pel·lícules i no me les crec.

    Però segurament és un problema meu!

    En fi, celebro que us ho hagueu passat molt bé els altres!

    ResponElimina
  13. Jo tinc llegits tots els àlbums del Tintin però malgrat la bona puntuació no sé si nire´s pas a veure-la en cinema...prefereixo deixar a la meva imaginació volar lliure....manies meves ...

    ResponElimina
  14. O sigui, que l'haurem d'anar a veure, no? :-)

    Tenim video de com anaves reaccionant veient la peli???

    ResponElimina
  15. Penso anar-hi, però m'ho agafaré com si no conegués els Tintins i vaig a veure una peli de dibuixos. Llavors la puntuaré. Espero que també amb 5*

    ResponElimina
  16. Em sap greu tallar el bon rotllo (segur que és molt prescindible aquest comentari) però passo del Tintin de l'Espílberg. De vegades canvio d'opinió (molt sovint) i de vegades no, però el Tintín me'l miraré atentament el dia que el passin per la TV, d'aquí a tres o quatre anys. Com que l'entrada al cinema val una pasta que supera les meves prioritats, abans tinc l'Almodóvar, el Zambrano i la Coppola.

    ResponElimina
  17. sí, crec que l'anire a veure. Jo sóc fan de Tintin des dels 10 anys i no faig més que sentir bones crítiques de la pel3li, així que no hi fallaré! :)

    ResponElimina
  18. Ja l'he anada a veure! I molt en la línia de les vostres puntuacions! Molt i molt ben feta, entretinguda, divertida i et manté en constant acció.

    La veritat és que és una digníssima pel·lícula a l'alçada del mite!

    Molt satisfet!

    ResponElimina
  19. Dilluns la vàrem veure, en 3D catalanes (imagino que el Haddock-Boixaderes no va necessitar cap mena de direcció actoral, que la cosa ja li sortia de dins). Algunes noses menors fan que la meva qualificació sigui un 4, que no és poc!

    ResponElimina
  20. XeXu, espero que als americans els agradi, i així poder seguir amb la sèrie. Com bé dius tu, si triomfa en tenim per una bona estona.

    ResponElimina
  21. SM, t'ho dic sincerament: fas bé en fiar-te més d'un tintinòfil exigent que d'un expert en art però poc amant dels tebeos :)

    ResponElimina
  22. Enric, totalment d'acord amb el teu comentari!

    ResponElimina
  23. Carme J, a mi també hi ha hagut un moment -la baralla amb les grues entre Haddock i el seu enemic, i no donaré més dades, per a no emprenyar a qui no l'hagi vista-, dic que hi ha hagut un moment en que he sortit de la peli per excés d'acció innecessària. Però la resta, genial.

    ResponElimina
  24. Allau, ja he llegit la teua crítica, i la teua premonició veig que s'ha complert, haw, haw!

    ResponElimina
  25. Puigmalet, et dic el mateix que al Garbi24: m'agradaria saber la teua puntuació

    ResponElimina
  26. Clídice, tu i en Tintin? Bé, perquè no? [haw, haw, haw, evidentment!]

    ResponElimina
  27. Aris, espero que hagi anat bé el pont :)
    Ja em diràs què t'ha semblat

    ResponElimina
  28. Haw, haw, Raul, ja veig com conserves l'esperit racatalà a Madrid! conyes a part, de veritat que val la pena veure-la en pantalla gran.

    ResponElimina
  29. Galderich, tota opinió és igual de valuosa. Però resulta difícil anar al cine i no trobar històries inversemblants -com a la literatura i als tebeos. I una part del cine és, bàsicament, espectacle. Bé, al menys no et va semblar malament.

    ResponElimina
  30. Eduard, en el teu cas, no ho tinc tan clar que t'agradi. Tintin té poc de noucentista :)

    ResponElimina
  31. Elfreelang, la teua també és una bona opció (tot i que jo no sé si aguantaria sense anar a veure-la, amb tot el bombardeig publicitari que ens cau aquests dies)

    ResponElimina
  32. Tirant, finalment en Galderich es va descuidar la gravadora a casa, i no hi ha imatges dels meus aplaudiments ni del meu baveig post-film. Desolé, haw, haw!

    ResponElimina
  33. Alyebard, m'agradaria saber quina ha estat la teua puntuació.

    ResponElimina
  34. Lluís, la teua és una altra opció; la de no anar a veure-la, vull dir. El problema és que determinades pelis perden el seu encís d'espectacle passades a la tele.

    ResponElimina
  35. Anna, benvinguda al bloc. Si ets tintinòfila, estic segur que la peli t'agradarà. I si no ho ets, també :)

    ResponElimina
  36. Girbén, tenint present la teua exigència habitual, el teu 4 és una molt bona nota.

    ResponElimina
  37. Vista, d'acord amb tu, les grues se m'han fet un pelet llargues. El meu coxis m'ha fet notar que amb un quart menys hagués estat més feliç :)

    ResponElimina
  38. Ha, ha, m'ha fet molta gràcia la puntuació "preventiva" de l'Allau. No m'hi sentia predisposat, perquè aquestes adaptacions del còmic a la pantalla no m'acaben de convèncer, però a la vista de les reaccions tant entusiastes està clar que s'haurà de veure.

    ResponElimina
  39. Ostres! no era una peli que tingués en ment de veure però uns amics també la posaven molt bé, i ara vosaltres... m'ho hauré de mirar! És cert que cada cop sóc més exigent amb el cinema, perquè l'entrada ja és quasi un menú.
    salutacions,

    ResponElimina
  40. Clídice, en el teu cas, no ho tenia tan clar que t'agradaria, o sigui que si només ha estat l'escena de la batalla de grues la que t'ha sobrat, ara ja et pots sentir més tintinòfila, haw, haw!

    ResponElimina
  41. Brian, amb tu tampoc m'atreveixo a vaticinar el resultat ;) Ves a veure-la, i puntua-la. Ànim, company!

    ResponElimina
  42. Meloenvuelvepararegalo, amb el coet hergenià que apareix al teu avatar, per molt carmesala que sigui, has d'anar a veure-la :) Això si, ja pots preparar-te, que tens molta raó amb el que dius del preu de les entrades, i si vas en família i a més compreu crispetes i cocacola, ja t'has gastat la propera paga extra de nadal, ai.

    ResponElimina