5 de maig de 2011

ARRÒS SEC




Aprofitant que aquestes vacances de setmana santa he estat uns dies a Xàbia, he portat embotit de la Marina –botifarres i blanquet-, tot pensant en l’arròs que li dec a l’amic Galderich (si no sabeu de què va, vegeu el post Galderich contra Leblansky).
Un arròs al forn –o arròs sec, com també li diem- és un dels plats més exquisits i alhora més senzills de cuinar: només cal sofregir les creïlles i l’arròs –jo ho faig també una mica amb la botifarra- i la resta és tot bullit, seguint la clàssica proporció de dos parts d’aigua per cada una d’arròs.
I com que és un plat que m’agrada i em queda força bé –les fotos són del darrer que vaig fer, fa pocs dies-, convido a tothom a tastar-lo el dia 22 d’aquest mes de maig, dia de Santa Rita, patrona dels impossibles.

Queda convocada doncs una nova trobada blocaire a ma casa. Podeu venir sols o acompanyats, que hi cabem tots.

Ens veiem aviat.

35 comentaris:

  1. Uf! Estava una mica preocupat-intrigat davant tots aquests dies d'inactivitat del blog, però ja veig que no has desaprofitt el temps...!

    ResponElimina
  2. Que bò...tornar-te a llegir i l'aspecte d'aquest arròs!
    Tot plegat resulta altament temptador...on s'ha de firmar? :-)

    Ps: Què cal portar? Vi, cava, postres...cava i postres?
    Ja ens diràs.

    ResponElimina
  3. Fantàstica proposta! Me la perdré, per desgràcia. Envieu-me un tupper amb l'arròs que sobri!

    ResponElimina
  4. Ja era hora! Tot aquest temps menjant el mínim de subsistència esperant l'arròs!

    Malgrat tot, veig que és un arròs venjatiu, estil Mourinho, amb tot el colesterol i àcid únic que pots. Però com que és Santa Rita, jo com a devot d'ella crec que res d'això em farà mal...

    ResponElimina
  5. És molt més bona que inclús, la pinta que fa a les fotos!!
    Ens veiem doncs, per Santa Rita, el 22 abans o després de votar?

    ResponElimina
  6. Mmmm...en Misteral em suggereix que portem whisky turc. Et sembla bé?

    Per cert, ahir vaig sentir que va actuar Owen Pallet a Barcelona ( a qui no hauria conegut sino fós per "L'enceneu"). Hi vas anar?

    ResponElimina
  7. quina bona pinta que fan les fotos! a mi em passa com el SM, que aquest dia tinc un compromís, jo també vull un tupper amb un plat!
    Aquests dos divendres sense merry melodies han estat molt avorrides, el tirant i jo no t'em pogut criticar! :)

    ResponElimina
  8. T'enyoràvem Leb, però ja veig que has vingut amb ànsies renovades. Yummy, yummy aquest arròs... i la convocatòria!!! Visca! Mirarem de venir però no sé si em toca treballar grrrrr!

    ResponElimina
  9. Vaja! guardeu-me'n un tupper! Us ho passareu de fàbula, de ben segur! :)

    ResponElimina
  10. No saps el que dius, inconscient! Que aquí som molts, eh! I ara mateix tinc una gana, que si gaire gent està com jo, ja pots llogar el camp del Barça per preparar l'arròs. Te una pinta...

    ResponElimina
  11. Apunteu la meva reserva: dues persones, please!

    ResponElimina
  12. Lluís, com diu el gran Seth, Life is good if you don't weaken, o sigui que és qüestió de reflotar.
    Ens veiem el 22, val?

    ResponElimina
  13. Eulàlia, et soc sincer? m'emociona que m'enyorin :)
    Espero veure't el 22, si no abans. I ja saps que pots portar a les princeses.

    ResponElimina
  14. Carme de la maleta, a veure si aquest cop podeu combinar-ho bé i ens veiem!
    Del què s'ha de portar, quan sàpiguem quants serem, ja farem alguna mena de menú i que cadascú porti el que li sigui més còmode.
    I sí :) ahir hi vaig ser al concert de l'Owen Pallett :) i em va agradar molt :) molt més del que m'esperava :) i a la Carme i a l'Allau, que també hi eren. Ja he dit que em va agradar molt?

    ResponElimina
  15. Home, Galderich, no siguis així! Jo que havia canviat el marisc per l'embotit, pensant en el eu àcid úric, haw, haw!

    ResponElimina
  16. Rita, si vens o veniu :) tindrem més motius de celebració!

    ResponElimina
  17. Carme J, les teues paraules tenen el valor de l'experiència: tu ja l'has provada! I per cert, com que ja saps de què va, voldries fer-me de pinxe de cuina?

    ResponElimina
  18. Aris, punyetero, esperava que ens veiessim el 22! No t'ho pots combinar de cap manera?
    I no et preocupis pel merrie melodies: no tenia intenció de publicar res demà, però després de llegir el teu comentari, ara ja estic preparant la música per que sigui convenientment criticada, haw, haw!

    ResponElimina
  19. Llum, és imprescindible que vinguis! A més, necessito una experta com tu per defensar el groc de l'arròs :)

    ResponElimina
  20. Clídice, no pot ser que no vinguis!!!
    Va, si cal, fins i tot estic disposat a posar menys safrà a l'arròs :)
    Seriosament: no us ho podeu combinar per venir?

    ResponElimina
  21. XeXu, el meu jardí és més flexible del que sembla, i hi cap molta gent, haw, haw!
    Ens veurem?

    ResponElimina
  22. Allau, ja he pres nota de la reserva. Serà un plaer compartir arròs i afecte amb vosaltres :)

    ResponElimina
  23. Fa bona pinta. A veure si un dia fas una macropaella per tots els que participem als blogs. Així podrem olorar-lo i saber quin gust té.

    ResponElimina
  24. Eduard, la convocatòria és oberta a tots els que vulgueu! I com a bon alacantí que soc de naixement, prefereixo un arròs sec que una paella :)

    ResponElimina
  25. Aquest arròs fa molt bona pinta, llàstima que crec que em queda una mica lluny...Que consti que em sap molt greu no poder-lo tastar!!

    ResponElimina
  26. Leblansky: no sé si soc jo que estic "tonto" però no aconsegueixo veure el lloc ni la hora. M´ho podries dir? Que vagi bé. Borgo.

    ResponElimina
  27. Jomateixa, no sé on vius: jo estic a Dosrius, entre Granollers i Mataró, ben a prop d'Argentona. Com ho tens per venir?

    ResponElimina
  28. Miquel, el lloc és a Dosrius, i l'hora, cap al migdia. Enviam un missatge a santperfecte@gmail.com i t'explico tots els detalls.

    ResponElimina
  29. JO ja tinc la reserva feta......si no espavileu, us quedareu sense taula i per posar gent a la meva falda....sóc molt selectiu.

    ResponElimina
  30. Reserva???

    Encara estem a temps?

    Can Leblasnky no serà com El Bulli, no? (Cada vegada que hem intentat reservar ens han contestat:

    La demanda ha superat de nou les nostres limitades possibilitats de reserva per una temporada i sentim no poder complaure més peticions.

    Poden revisar la situació durant la nostra temporada, a prop de les seves dates convenients, per si es produís alguna cancel·lació que ens permeti solucionar algunes peticions més al moment de confirmar les reserves 10 dies abans.

    Tel. +34 972 15 04 57
    E-mail bulli@elbulli.com
    Poden veure el calendari a www.elbulli.com (reserves)

    RESERVES 2011

    Podran consultar informació a www.elbulli.com (reserves) a partir del mes de desembre de 2010.

    Els hi agraïm sincerament tot el seu interès.




    Atentament,

    Lluís Garcia

    ElBullirestaurant

    Cala Montjoi - 17480 Roses
    Tel. +34 972 15 04 57
    Fax. +34 972 15 07 17
    E-mail: bulli@elbulli.com
    Web: www.elbulli.com

    ResponElimina