23 de desembre del 2010

A L'ILLA DESERTA

Demà passat me’n vaig marxo uns dies a Xàbia, amb la família, i estic pensant en quins llibres emportar-me. L’elecció correcta és molt més difícil del que sembla: no es tracta de carregar molta cosa, sinó de triar l’adequada.
I aleshores és quan em passa pel cap una pregunta que segur que us han fet –i us heu fet- més d’un cop:
“Quin llibre t’emportaries a una illa deserta?”
Ja fa temps, vaig decidir afegir altres elements a la qüestió, a saber: tebeos, pel·lícules, música... i calçat.
La cosa no és gens fàcil, cada dos per tres canvio d’opinió i no m’acabo de decidir, però tinc una certa idea de per on anirien els trets.
De llibres, el dubte està entre Moby Dick, Les mines del rei Salomó, Les aventures de Huck Finn i L’illa del tresor.
En tebeos he canviat sovint d’elecció, però ara mateix tinc bastant clar que estaria entre El cometa de Cartago, de Chaland, i alguna cosa de Franquin, probablement El presoner dels 7 budes.
La pel·lícula la tinc clara: Metropolis, de Fritz Lang. Això sí, me l’hauria de passar amb les dents, que en una illa deserta ja em direu com la veuria.
En música, estic entre la Petita serenata nocturna, de Mozart, i Radioaktivität, de Kraftwerk. I mira que són ben diferents!
I pel que fa al calçat, tot i que durant una temporada tenia clar que m’emportaria unes xancletes, ara estic convençut que l’ideal són unes bambes de tela amb cordons i puntera de goma.
Però i a Xàbia? Què m’emporto a Xàbia?

45 comentaris:

  1. Tant a l'illa deserta com a Xàbia, actualment la solució és fàcil. Agafes un llibre electrònic amb tots els llibres i tebeos emmagatzemats a dins, i un reproductor mp4 amb molta capacitat per la música i les pel·lícules. Això sí, ja et val buscar si hi ha un carregador que funcioni amb energia solar...

    ResponElimina
  2. Segueixo sorprenent-me, en tema libres o música, m'esperava l'elecció, però en el calçat per molt que les bambes t'identifiquin, hauria jurat que t'enduries unes sandàlies........

    Bon viatge i ....... millor retorn!!!

    ResponElimina
  3. Les noves tecnologies, com comenta en Xexu, ens ho posen un pèl més senzill: lector electrònic de llibres, reproductor d'mp4 i espai, molt espai, per posar-hi uns quants parells de sabates per Xàbia. A l'illa deserta, de moment, que hi marxi el sr. Crusoe.

    ResponElimina
  4. A l'illa deserta és diàfan: Com fer una barca és el llibre imprescindible, a Xàbia ja no sabria dir-te, però t'enduguis el que t'enduguis segurament no t'ho llegiràs, al menys a mi em passa quan estic amb la família :) Bon Solstici!

    ResponElimina
  5. Una mascletà per celebrar el solstici, que no tindrà temps de llegir ni escoltar música, sinó tripejar amb la família! ( i dormir llargues migdiades digestives)

    ResponElimina
  6. A Xàbia pots endur-te el "Llibre del Feyts" del rei Jaume... per si a algú se li han oblidat els seus orígens per aquelles terres.

    Alguna cosa del Fuster (Joan) també estaria bé...

    ResponElimina
  7. A Xàvia, de llibres i còmics ja en trobaràs si cal, cosa dubtosa, en tot cas.
    I l'illa jo m'enduria quelcom insípid, que em sabria greu avorrir grans obres!

    ResponElimina
  8. Son dos llocs diferents Xabia i l'illa.
    A Xabia no hi han llibreries?
    A mi ja fa anys quan vaig els estius a Galicia, no m'emporto cap llibre, perquè així tinc l'excusa per anar de llibreries i em paso moltes tardes intentant decidir-me (crec que els llibreters estan fins el gorro de mi, però els Gallecs son molt educats)
    En quan a l'illa, doncs Robinson Crusoe
    i després un aparell que et recomano, que em va regala la meva dona, que es un carregador de bateries solar. Això et solucionaria emportarte'n l'ordinador i possarte pel·lícules i música diversa. Ei, en Comic coincidim plenament (potser per que ets el meu mentor).

    ResponElimina
  9. En XeXu t'ha donat al solució: tot digitalitzat i un carregador d'aquells que funcionen amb llum solar o amb manivela, i els llibres i la música no te l'acabes en un segle! No funciona tan bé en el cas dels còmics... Potser la integral Chaland?

    ResponElimina
  10. Mira...! Jo acabo de veure Metropolis, que m'he comprat junt amb el Vampyr del Dreyer... per 10 euros tot plegat. Quin nadal...!

    ResponElimina
  11. Jo a una illa no em duria ni llibre, ni música, ni res que podria acabar avorrint. Només llapis i paper, per dibuixar i escriure.

    ResponElimina
  12. Caldria un llibre amb sentit de l'humor, amb històries variades, una mica fantàstiques i al·lucinants. Una mica de crueltat, alguna violació.

    Crec que m'enduria la Biblia, que té moltes lectures i pots desencadenat molta mala llet... I si estàs en una illa deserta això deu ser bo -imagino-.

    A Xàbia... segur que tens una llista de lectures tan llarga com la meva (i si no, mira el blog de l'allau, per exemple, que sempre fa bones recomanacions...)i no et costarà tant.

    ResponElimina
  13. A mi l'Illa del Tresor em va agradar moltíssim, es clar que fa molts anys d'això. I en la mateixa línia, "Escuela de Robinsones".

    ResponElimina
  14. A l'illa, evidentment que una guia ben completa de plantes que identifiqui les comestibles!

    ResponElimina
  15. La meva recomanació és: Un bloc en blanc, llapis...i a veure què surt!

    Bon viatge i bona tornada,
    petons!

    (Girbén...si li dónen l'Òscar al millor comentari a algú, jo voto pel teu :-))

    ResponElimina
  16. Doncs potser una bossa ben gran i ben buida per poder portar tots els tressors que trobis.
    Ah! i una càmara de fotos.
    Feliços dies de descans.

    ResponElimina
  17. Mentre n'hi hagin bitxos, per a mi cap illa és deserta. Però no està gens malament portar alguna cosa de les que proposes per llegir per les nits a la llum d'un frontal.

    Que passis un bon Nadal.

    ResponElimina
  18. Estic amb en Girbén. També afegiria una guia tipus Carles Hernando per saber quins són els insectes comestibles.

    A Xàbia, però, agafa l'anís Tenis!

    ResponElimina
  19. I sobretot, portans una beguda que diuen que es molt popular a Xabia, en diuen Turkey whisky o algu així.

    ResponElimina
  20. XeXu, és una bona idea la que proposes, però no sé jo si això dels llibres digitals m'acaba de fer el pes. I menys encara en el cas dels tebeos...

    ResponElimina
  21. Carme J, jo em referia al "meu" calçat. L'altre sí que seria una sandàlia, però amb un cos femení inclós, haw, haw!

    ResponElimina
  22. Òscar, que no, que el toc romàntic de l'illa deserta se'n va a la porra si li comencem a posar andròmines electròniques :)

    ResponElimina
  23. Clídice, és cert el que dius: habitualment carrego de llibres, i torno sense haver llegit quasibé res :)

    ResponElimina
  24. Alyebard, tens raó, al final queda poc temps per llegir. I també tens raó que em faig unes migdiades llarguíssimes:)

    ResponElimina
  25. Tirant, això que dius no, que encara m'agafaria més mala llet quan posi Canal 9, la televisió pública del Partit Popular.

    ResponElimina
  26. Joan, em sembla que no seguiria el teu consell: és que a l'illa ja s'avorreix un prou, i si a més m'emporto un plom de llibre, ja em diràs :)

    ResponElimina
  27. Aris, no faig conya si et dic que a Xàbia només hi ha un parell de papereries on venen diaris i alguns llibres i prou. Això si, de botigues de souvenirs i coses turístiques, en trobes a dojo!

    ResponElimina
  28. SM, és bona idea això de la integral: com que tot està en un sol volum, també val com a"únic" ;)

    ResponElimina
  29. Lluís, no sé on has trobat aquesta oferta increïble de dues obres mestres, però no sé si la Metropolis que has vist és la darrera versió restaurada per la Fundació Murnau amb 2 hores i 26 minuts de metratge, i la música basada en la partitura original. Si no és aquesta la que has vist, t'has de fer amb ella.

    ResponElimina
  30. Allau, és un savi consell el que em dones, però jo el paper i llapis l'afegiria a més a més.

    ResponElimina
  31. Eulàlia, si m'emportés lá Biblia, igual seria la manera d'acabar llegint-la, ni que fos per pur avorriment. Però em sembla que no me l'emporto. Decidit :)

    ResponElimina
  32. Noa, benvinguda al bloc!
    L'illa del tresor t'asseguro que aguanta una segona i uan tercera lectura. I tens raó, l'Escuela de robinsones a més és molt divertit! (i aquest si que fa la tira que el vaig llegir i no m'enrecordo de quasi res)

    ResponElimina
  33. Carme de la maleta, els estris de dibuix són imprescindible a l'illa deserta, i tant! Però jo segueixo insistint en els altres elements, i l'encís del dubte en l'elecció.

    ResponElimina
  34. Misteral, m'oblidava de la càmera de fotos, una altra eina imprescindible!

    ResponElimina
  35. Carles, a mi que els bitxos em fan pànic, igual acabava fent amistat amb ells a l'illa deserta... o menjant-me'ls, haw, haw!

    ResponElimina
  36. Galderich, em sembla que l'anis Tenis ja ha passat a millor vida, però si no és així, te'n porto un :)

    ResponElimina
  37. Ah, Galderich, i si la trobo, també una ampolla d'absenta La Loca, l'altra gran marca valenciana.

    ResponElimina
  38. Ai, Aris, res m'agradaria més que tornar a trobar una ampolla del Tukey Whisky, snif...

    ResponElimina
  39. A l'illa deserta jo m'enduria Els 3 mosqueters o Els germans karamàzov; a Xàbia m'enduria El mestre i Margarida, de Bulkàhov, no sé si lhas legit, però és tan surrealista com el teu blog, t'encantarà..

    ResponElimina
  40. Jordi, qualsevol dels dos primers llibres que cites penso que serien una bona elecció, així com a mínim tindria lectura assegurada per una bona temporada. De l'altre no en tinc ni idea de que va, però m'has fet agafar ganes de coneixe'l. Vaig a cercar ara mateix informació!
    Ah, i gràcies per definir el meu bloc com surrealista, és un gran elogi :) tot i que jo penso que de vegades, fins i tot és dadà, haw, haw!

    ResponElimina
  41. Sigues feliç amb o sense llibres, còmics o sabates.

    Bones Festes. Josefina

    ResponElimina
  42. Està claríssim: llibreta i bolígraf! Bones festes amb bambes.

    ResponElimina
  43. Crec que quan hagis visitat amics, parents, menjades, festivitats.... no hauràs tingut temps de tocar res del que t'enduguis...

    ResponElimina
  44. El Tenis no ha passat a millor vida!! Monforte del Cid continua amb la producció, això mos faltava, que s'acabara... L'absenta La Loca sí que va acabar fa ja temps... "Qué lástima que ya no hagan absenta La Loca" haguera dit Amadeo Salvatierra...

    ResponElimina