L’estiu és una flama que s’esvaneix ràpid, i les temperatures baixen en picat, aquí a Dosrius.
Pocs vegetals aguanten aquest fred: en arribar la tardor, carabassons, tomàquets, albergínies i família fan les maletes i diuen adéu fins la propera temporada. Cirerers i codonyers aguanten bé, tot i que perden les fulles. I els llimoners es preparen per sobreviure –ho aconseguiran novament?- al fred i la neu.
Aleshores arriba el planter d’hivern. La Carme i jo ens hem atrevit aquest any amb les faves, 40 planters ben separats, que faci bonic.
Els veïns ens han dit que no ens hem de preocupar,que tenim bona terra i que les faves sobreviuen sense massa problema a les nevades més espectaculars. Ja ho veurem.
De moment, van creixent i fan goig amb el seu verd tan especial. Cap a mitjans de març esperem una bona collita.
Pocs vegetals aguanten aquest fred: en arribar la tardor, carabassons, tomàquets, albergínies i família fan les maletes i diuen adéu fins la propera temporada. Cirerers i codonyers aguanten bé, tot i que perden les fulles. I els llimoners es preparen per sobreviure –ho aconseguiran novament?- al fred i la neu.
Aleshores arriba el planter d’hivern. La Carme i jo ens hem atrevit aquest any amb les faves, 40 planters ben separats, que faci bonic.
Els veïns ens han dit que no ens hem de preocupar,que tenim bona terra i que les faves sobreviuen sense massa problema a les nevades més espectaculars. Ja ho veurem.
De moment, van creixent i fan goig amb el seu verd tan especial. Cap a mitjans de març esperem una bona collita.
Doncs és per anar preparant ja la butifarra negra. Bé, potser seria un pèl massa precipitat.
ResponEliminaEspero que us en sortiu i estar ben lluny al març per quan recolliu aquestes faves tan... revitalitzants... Jo no he pensat mai de posar el meu hortet, però és que les plantes se'm moren sense nevar ni res!
ResponEliminaL'hort és com la màgia del viatge apostant per un projecte de futur incert.
ResponEliminaPer cert, què provoca la doble visió a part de l'alcohol?
Les faves! He anat a 3 gardens i cap en té. On les has trobat? jo també vull!
ResponEliminaNosaltes, amb ni un M2 d'hort urbà, de cara a l'hivern hem apostat per l'assortit d'enciams, 3 cols, i 6 bledes. En cap cas arrencarem la mata sencera sinó que les anirem desfullant segons les nostres necessitats.
ResponEliminaBona sort amb les faves que, per cert, fan una flor ben bonica!
Pel llimoner a casa el tapaven amb un encanyissat per protegir-lo de les gelades, no sé si us servirà el truc!
ResponEliminaOstres, això ja sembla Versalles! Apunta'm a la llista dels tastafaves, que m'agraden amb delit.
ResponEliminaFins el març! Òscar prepara la botifarra negra!
ResponEliminaFins al març haurem d'esperar per tastar les faves de Can Leb???
ResponEliminaPenso com l'Allau. El teu hort és més un jardí que un terròs. Són faves o pensaments això que heu plantat? Tant se val. Surti el que surti, l'hort tindrà aquesta pàtina artística que imprimeixes a tots els teus actes. Felicitats pel teu hort Versallesc!
ResponEliminam'agrada el teu hortet, i els crisantems.. s'hi respira placidesa..
ResponEliminaJa em deleixo per una amanida de favetes a la menta... (com pots veure, la colla perdisposada a gaudir de les teves faves va "in crescendo")
ResponEliminaI després ... dilluns, faves a munts; dimarts, faves amb naps; dimecres, faves amb nespres; dijous, faves amb ous; divendres, faves tendres; dissabte, faves amb recapte i diumenge, tot et penja. Sort dels congeladors! :)
ResponEliminaM'encanten les faves!! Si convoques dinaró, vinc! hehehehe
ResponEliminaQuin goig que us fa aquest jardí!
Leb, el teu jardí sempre diferent... i sempre tan maco!!!
ResponEliminaA mi les faves em surten molt bé (modèstia a part). Si necessiteu una cuinera...
Jo només n'he menjat amb butifarra negra...i són tan bones!
ResponEliminaEstic segura que no et faltaran receptes ni ajudants per fer-ne un plat ben reeixit!
I si alguna d'aquestes faveres, resulta ser la màgica...avísan's que venim!
Òscar, més que res per si al final es congela tot i no surten! Bé, sempre les puc acabar comprant a la botiga :)
ResponEliminaXeXu, perquè vols estar ben lluny quan tinguem els faves? Que no t'agraden? La meua intenció és fer una "favada" popular!
ResponEliminaCarme J, això de la doble visió deu ser cosa del clima de Dosrius: tu veus doble, i jo no veig un pam més enllà del nas ;)
ResponEliminaAris, habitualment a totes ls cambres agràries (a la d'Argentona, per exemple)venen planters, i també de faves.
ResponEliminaJo les vaig comprar al "mercadillo" del diumenge de Dosrius, i totes juntes em van costar 2 euros. Estan ben barates, i segur que les trobaras. Sort!
Girbén, vaig estar a punt d'intentar-ho amb les cols, però finalment ho vaig deixar estar. Potser la temporada que ve.
ResponEliminaBona sort amb els vostres cultius, encara que sé que tu ets un expert i no tindràs problema :)
Alyebard, s'agraeix el consell, i tant. L'hivern passat vaig haver de tapar els llimoners amb una mena de tela per que no es morissin, però això que diu de l'encanyissat potser encara és més efectiu.
ResponEliminaAllau, ja estàs apuntat! Jo també soc un apassionat de les faves: a casa ma mare les feien sense cap tipus de carn i amb unes quantes pells a la cassola, per notar encara més el sabor intents.
ResponEliminaGalderich, tu també estàs ja a la llista de la gran favada de març!
ResponEliminaTirant, és que han de creixer, haw, haw! I el març potser encara quedi justet.
ResponEliminaLlum, és que com que no tinc ni idea d'agricultura, doncs sovint em deixo guiar més per l'estètica. A veure que en sortirà de tot això :)
ResponEliminaLolita, si que es cert que s'hi respira placidesa... bé, i aquests dies, també fred, molt de fred, brrr!
ResponEliminaEulàlia, aquesta amanida l'haurem de fer, i tant. De faves i menta, en tinc!
ResponEliminaClídice, em temo que les faves que he plantat, encara que semblen moltes, quan es pelen quedaran en poca cosa. És clar que sempre en puc comprar més :)
ResponEliminaRita, ja estàs apuntada a la llista de la gran favada primaveral :)
ResponEliminaMari Carmen, et prenc la paraula, i et demanarè ajuda quan fem la collita.
ResponEliminaPer cert, ben retornada del vostre viatge!
Carme de la maleta, compartirem receptes, serà una passada. I per la il·lusió que li hem posat la Carme i jo, haurien de ser totes màgiques :)
ResponEliminaUmmm... faves a la catalana, el meu plat favorit. :)
ResponEliminaBrian, em sembla que tindrem unes quantes receptes per provar, mmm... ;)
ResponEliminaEspero amb delit que em convidis a un plat de faves.
ResponEliminaJo també m'apunto a aquesta trobada explosiva! Podem sortir volant a lo Rocky Horror Picture Show
ResponElimina