21 de desembre del 2010

ESPAI LLIURE DE COMIC SANS

En nom de la llibertat d’expressió, de la tolerància i del respecte a les minories, declaro aquest bloc Espai lliure de Comic Sans.
No demano la seua prohibició, sinó el respecte a tots aquells que, moguts per la idea que és possible una tipografia útil i alhora amb un mínim de criteri estètic, reneguem de l’ús de la Comic Sans, en especial pel que fa als escrits dirigits a menors, víctimes habituals dels gustos (?) dels adults.
Per tal cosa, i com a primer pas en la lluita contra l’ús indiscriminat de la Comic Sans, si us ve de gust podeu fer servir qualsevol dels pins virtuals que apareixen a continuació.

30 comentaris:

  1. Jo firmo el manifest, i no només en aquells escrits dedicats a menors, sinó també en qualsevol text de caire formal, que fa pena veure-ho. Recordo haver vist Comic Sans en presentacions orals a la carrera... penso que era per suspendre'ls directament.

    ResponElimina
  2. Tens el meu aplaudiment i la meva firma!
    M'hi afegeixo ipso-facto...i de passada m'emporto la xapa identificativa,
    cap a la meva maleta,

    T'han quedat guapíssimes. Bona iniciativa Leb!
    :-)

    ResponElimina
  3. Ja era hora que sortís algú a liderar el moviment. Te'n prenc alguna eh! :)

    ResponElimina
  4. glups! si en un passat vaig fer algun texte amb comic sans tindre que amagar-ho...o no podré presentar-me a les eleccions. "hem descobert que va utilitzar la comic sans" i em veure obligat a dimitir...:)

    ResponElimina
  5. Em sumo a la campanya, naturalment.
    Ahir al super em vaig fixar en els caldos aneto que va posar l'allau fa uns dies al seu blog. Però qui els ha fet el disseny perlamotrdedéu?

    ResponElimina
  6. Ha, ha! El que més m'agrada és el del Naranjito; però seria massa fort veure'l contínuament al meu bloc.

    ResponElimina
  7. el del narenjito té un defecte: no està feta amb comic sans jajaja

    ResponElimina
  8. Hahaha Molt bons!!! Com l'Allau també trobo que el millor és el del "Naranjito", però no me'l penso posar al bloc tampoc... :P

    ResponElimina
  9. Jo també m'he apuntat a la campanya contra la Comic Sans!!!

    Quin horror el "Naranjito"... quanta caspa!

    ResponElimina
  10. Tot el que ensuma a Microsoft em genera frisança, així que els seus invents tipogràfics ... en fi.

    ResponElimina
  11. Jo reivindico l'uncial carolina, però no la trobo com a font d'Internet, snif. Però he trobat les tengwar!!

    ResponElimina
  12. si has utilitza't la comic sans, hi ha alguna penitència, Mentor Leblansky? copia la llei de La Gestalt 100 cops?

    ResponElimina
  13. XeXu, tens raó: hi ha CS en documents i comunicats d'entitats públiques o privades, i fins i tot en algun correu comercial. Vull pensar que són obra del descerebrat de torn (que no té idea de res però que s'atreveix a tot) i no d'un dissenyador ni d'un publicista, ai.

    ResponElimina
  14. Carme de la maleta, estava convençut que, en cas que en triessis una, seria la que has agafat :)

    ResponElimina
  15. Clídice, entre tots igual aconseguim que la gent es plantegi que hi ha moltes més tipografies i molt millors que la CS.

    ResponElimina
  16. Aris, com diuen les Sagrades escriptures:
    "Qui estigui lliure de pecat, que tiri la primera pedra". No obstant, he revisat els Dinamos I els Lovecraft magazines, i afortunadament, ni rastre de CS :)
    Ara m'estic imaginant un associació d'antics usuaris de la CS, com si fos un grup d'ex-alcoholics, i als seus membres dient allò de:
    "Hola, en dic Tal i Qual i he fet servir la Comic Sans"

    ResponElimina
  17. Eulàlia, vull pensar que aquests dissenys són obra d'algú a qui li han pagat quatre xavos per no voler gastar-se els diners en un publicista i un dissenyador professional. Si no és així, ens espera un futur incert, haw, haw!

    ResponElimina
  18. Allau, tens raó: per sort, al Naranjito el temps l'ha acabat suavitzant i convertint-lo en una clau per recordar. Però veure'l de nou cada dia suposo que seria insoportable.
    Encara me'n faig creus: com una cosa així va poder arribar a ser elegida mascota del mundial? Per molt valencià que fos el ministre-mà dreta del Suárez, no ho puc entendre.

    ResponElimina
  19. Eulàlia, et confesso que ho vaig intentar, això de fer el pin del Naranjito amb CS, però no vaig poder tirar endavant, les mans se'm van quedar garratibades, haw, haw!

    ResponElimina
  20. Rita, posar el Naranjito al teu bloc seria un crim. No sé si és pitjor ell que la CS, haw, haw!

    ResponElimina
  21. Tirant, el Naranjito és un clar exponent de la modernitat espanyola (buargl, que vomito...)

    ResponElimina
  22. Joan, benvigut al bloc!
    Microsoft s'ha destacat sempre pel seu mal gust, com molt bé tu assenyales. I diria que això va directament relacionat amb la seua racaneria a l'hora de pagar a dissenyadors que posin un mínim de criteri estètic a tot el que fan. Si el Mac encara aguanta, és en gran part per aixó: estèticament, no hi ha color!

    ResponElimina
  23. Alyebard, la Tengwar és divertida, però et recomano que no la utilitzis com a tipografia del teu bloc... a no ser que vulguis insultar a algú (i si és així, per si de cas comprova que no tingui els ulls blaus, els cabells rossos i les orelles en punta, haw, haw!)

    ResponElimina
  24. Doncs jo m'he pillat el naranjito, au. "Naranjito vomita.jpg". L'he despistat una mica pel lateral, cap al mig, perquè ha set una decisió unilateral i potser els de casa s'emprenyen.

    ResponElimina
  25. Hauries de saber que la Comic Sans té propietats miraculoses... almenys a FB: http://www.facebook.com/#!/pages/Esto-solo-lo-arreglamos-poniendolo-en-Comic-Sans/342010068745

    I ara seriosament, he de sumar-me a les denúncies i dir que un Jutjat Penal de València dicta les sentències fent ús de la Comic Sans.

    Imperdonable.

    ResponElimina
  26. Aneu a cagar a la via, per què no es pot escriure com et done la gana?

    ResponElimina
  27. Anònim, pots escriure o fer servir la grafia que et done la gana. Només faltaria! Per la meua part, jo em reservo el dret d'anar a cagar on em plagui.

    ResponElimina