26 d’abril del 2017

VIDA MÉS ENLLÀ DE DESPASITO. QUARTA ESTACIÓ: MR. SPOCK


Dilluns 10 d’abril: desdejuno a la terrassa, mentre el sol va enfilant-se i va escalfant-me poc a poc el cos, quin plaer.
Davant meu, una tassa –mug, que li diuen ara- amb un retrat de Mr Spock, el de debò, l’interpretat pel Leonard Nimoy, és clar. Llet freda amb nesquick, magdalenes, un plàtan. La tassa és regal de la Carme, que sap que sóc un friki treki.
A la sèrie Star Trek original, i a totes les seues derivades, els profes de Filosofia haurien de fer-li un monument o organitzar-li algun tipus d’homenatge: enlloc, si exceptuem les obres de Stanislav Lem –un altre a qui urgeix que els filòsofs li facin un reconeixement públic-,  s’ofereixen tants temes de discussió al voltant de qüestions metafísiques, ètiques, epistemològiques i sociopolítiques com a la majoria dels seus episodis.
Me’n recordo especialment de dos.  El primer, un capítol de Star Trek/ La Nova Generació on l’androide Data es jutjat, posant-se en tela de judici si en el seu cas es pot parlar de lliure albir i per tant si se li poden demanar responsabilitats morals i socials a les seues accions.
L’altre, un de Star Trek/ Voyager on l’holograma mèdic de la nau s’enamora de la cyborg Seven of Nine, i com a entitat no humana que és, demana consell als passatgers de la nau sobre com abordar la qüestió de les relacions personals.
És clar que, davant d’aquestes temàtiques i similars, una space opera com Star Wars no aguanta la comparació. On queda el May the Force be with You davant el Live Long and Prosper pronunciat mentre els dits de la mà dreta adopten una curiosa posició en forma de V? I si a més qui diu la frase té orelles en punta, ja és el súmmum.

--> Hi ha vida a l’espai profund, hi ha vida més enllà de despasito

8 comentaris:

  1. Respostes
    1. Per tota la vida, Salvador, llarga i pròspera a més a més!

      Elimina
  2. Tots al meus respectes a la família treki, jo m'he convertit per adopció als 50 anys, mai no és tard!
    Però realment es una bona prova d'amor esmorzar veient aquest home davant cada matí festiu.... Em refereixo a Mr. Spock, es clar!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Haw. Haw! Reconec que per una trekkie nouvinguda veure la cara de pal de Mr Spock de bon matí és tota una prova d'amor ;)

      Elimina
  3. No insisteixis, jo ja tinc clar que hi ha vida més enllà de despasito. On sens dubte no hi ha vida és dins de despasito.

    ResponElimina
  4. Allau, la crítica al reguetón ha estat l'excusa per iniciar una sèrie de posts. Demano disculpes per semblar pesat amb el tema. Tot i això, el Despasito segueix reclutant adeptes. A més del Bieber, ara una Kardasian, que diu que l'ha escoltat més de 100 cops. O sigui que com més el ridiculitzem millor. I això que tenir el recolzament d'aquests dos ja és prou desautoritzador. Qui serà el proper?

    ResponElimina
  5. No em diguis més, la meva neboda "política" és una víctima més d'aquest desgavell favorable al "Despasito". I també una client assídua del Cacao.

    ResponElimina