4 de novembre del 2017

MIGRACIÓ

Dibuix primerenc -i espectacular- d'Hergé

Es veu que el meu cos no és capaç de suportar la pressió. Es veu: el meu ull dret ha patit quatre “derrames” (no sé si en català es diu “vessament”) en menys d’un mes, i com que no es qüestió d’anar tot el dia amb ulleres de sol, crido l’atenció amb aquest vermell intens al voltant de la pupil·la, i amics i coneguts em pregunten, cada cop que em veuen, què m’ha passat i conclouen que “t’has de cuidar, home”; al super la caixera es queda mirant-me amb cara de pena; i els nens petits m’assenyalen i li pregunten als pares “què li passa a aquest senyor”.
I el metge, que tinc un quadre clínic d’ansietat, i que em prengui aquest medicament com a mínim un cop al dia, i ja veuré. A veure, em dic jo, a veure.
Els meus problemes amb la pressió tenen el seu origen en tot el que està succeint aquests mesos. I com no ho sé pair, doncs el meu cor pateix: hipertensió.
A mena de preservatiu he decidit desconnectar de facebook i grups de whatsapp, o entrar-hi el mínim possible. Em sap greu no fruir del debat, però em cal fugir quan aquests degeneren en diarrea verbal.
Arribo a sentir-me ridícul quan em passa pel cap penjar al facebook les fotos de la darrera collita de codonys, o quan em ve de gust iniciar al whatsapp un debat sobre el nou Blade Runner: amb tot el que està passant, ara tot això semblen foteses.
Em queda, però, el meu bloc. Necessito expressar-me sobre altres coses, parlar de música, de tebeos... I també de política, sí, però sense que ens acabem escopint ni fent proclames.


-->
PS: al moment de publicar aquest post, ja vaig pel setè derrame ocular. Ai ai ai!

17 comentaris:

  1. Estem fatal....tots!
    D'una manera o altra cal trobar solucions!

    ResponElimina
  2. Respostes
    1. És una foto que vaig fer a l'expo Hergè a París. Ara fa tot just un any!

      Elimina
  3. Cuida't l'ull i la millor manera és no exposar-lo a lectures de whatsapp penoses i vergonyoses.
    Amb poca llum hi ha moltes coses per fer......

    ResponElimina
  4. Enalapril per un tub i Hergé a tot'hora, receptes del doctor Allau.

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'enalapril no el conec, ho miraré. L'Hergé, a tope. Gràcies Allau, un altre bon consell

      Elimina
  5. Estems tots igual, alterats per l'actualitat. Més ulleres de sol i menys Blade Runner, que és fluixeta... Salut!

    ResponElimina
    Respostes
    1. L'has de tornar a veure, la 2049. Amb calma, i com ja saps què passarà, veuràs moltes coses salvables. Jo em vaig mig clapar en alguns moments de la peli, però em va acabar agradant

      Elimina
  6. Està bé prendre distància, però la pressió mediàtica tampoc deixarà que escapis del tot. Busca aquests llocs de calma, aquí podem parlar del que sigui, que també n'estem farts de tot, encara que he de dir que jo estic a tope amb tot plegat. Si algun dia paro, o s'acaba, em sembla que passaré un mes malalt per la distensió.

    ResponElimina
  7. Xexu, gràcies pels consells. Parlar amb calma no hauria de ser difícil, oi? I mira que costa! Ens haurem d'anar al Nepal o algun lloc així, i entrar a un monestir budista? No em veig -ni a tu-
    de "pequeño saltamontes" :)

    ResponElimina
  8. Sí,ens envolta una realitat molt trista, massa.
    Cuida't l'ull que segur que millorarà per molt que no li agradi el que veu..:)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Lolita. No t'ho creuràs, però ahir a casa vam estar parlant de tu. I molt bé, evidentment ;)

      Elimina
  9. Ostres, això m'ho tindreu que explicar!!
    Casualitat.., comunicació sideral o tot allò que el blog no s'endugué..:)

    ResponElimina