19 de gener del 2012

LES AVENTURES DE FRANQUIN, JIJÉ I MORRIS


Poc s’ho podien imaginar els pares de Lucky Lucke, Spirou, Jerry Spring, Gaston Lagaffe i altres herois i antiherois de paper que ells mateixos, persones de carn i os, esdevindrien els protagonistes d’un àlbum, però gràcies a la creativitat del gran Yann i a l’esforçat il·lustrador Schwartz –aquest xicot acabarà sent un bon dibuixant-, a finals d’aquest mes de gener podrem veure’ls en acció a Gringos Locos, editat a França per Dupuis.
Les expectatives són molt altes, la prepublicació promet, el vídeo-anunci fa patxoca; ara, a esperar.

16 comentaris:

  1. La proposta és molt interessant. Esperarem l'esdeveniment.

    ResponElimina
  2. Això de "Gringos Locos" m'ha recordat al "Estàn bojos aquests Romans" en versió Ruta 66 :-)

    Molt prometedor!

    ResponElimina
  3. eixos Gringuets los haurem de veure! (encara que sigui en gavatx):)

    ResponElimina
  4. Ostres, per fi puc escriure un comentari, porto tot el dia i no em deixava
    Yann es un dels millor guionistes, ja era guionista del Chaland. Jo mel compro segur i si convé en francès, molt bona proposta, Leb

    ResponElimina
  5. Pinta molt bé. El que no pinta tan bé és la reacció dels hereus de Jijé. S'arribarà a publicar?

    http://focus.levif.be/loisirs/livres-bd/exclusif-dupuis-contraint-de-detruire-les-35-000-albums-de-gringos-locos/article-4000029050057.htm

    ResponElimina
    Respostes
    1. Allau, gràcies pel link. Sabia que hi havia problemes, però el que es comenta aquí fa pensar que ens hem quedat sense l'àlbum, quina putada!

      Elimina
  6. Guapos i guapes, lamento comunicar-vos (que malament sona això!) que la cosa pinta fatal: com l'Allau ja adverteix, és probable que l'àlbum no s'arribi a publicar. Jo sabia que hi havia mal rotllo, però en veure que Dupuis no retirava els anuncis, vaig pensar que tot quedaria en no res. Però finalment Dupuis ha retirar tota la publicitat, i tot indica que els hereus de Jijé acabaran vetant l'àlbum, i podria ser que també la filla de Franquin. Tot són rumors, és clar, però la cosa pinta malament.
    No sé que hauria pensat de tot això en Jijé si estigués viu, però de ben segur que Franquin s'hauria emprenyat si l'àlbum acaba censurat: en Franquin era tot un crític, i tan sabia fer-les com assumir-les (les crítiques).
    En fi, que resulta emprenyador que a aquestes alçades encara passin aquestes coses, i més si tenim present que es tracta d'una obra irònica i divertida, i no una mena de "vidas ejemplares". Caldria prendre exemple del que ha succeït amb "Les aventures d'Hergé", és a dir: s'ha publicat i cap lector ha vist ni pitjor ni millor a Hergé que abans, simplement s'accepta com una mirada més a l'obra i la personalitat d'algú que és prou important per que es parle d'ell.

    ResponElimina
  7. Vaja, m'havia entusiasmat i ara us acabo de llegir i he entrat en xof :(

    ResponElimina
  8. Vaja, jo que m'havia fet il·lusions...aqui, en canvi, l'hivern del dibuixant no es va oposar cap hereu...

    ResponElimina
  9. Excel·lent! El vull ara mateix! Anem a casa dels hereus i els convencem a cops de pal, si cal!

    ResponElimina
  10. Clídice, Aris, Salva, no tot està perdut: sembla que la Isabelle Franquin està posant seny i sentit comú, i ara s'apunta a una edició amb una separata on els hereus puguin dir la seua. Si finalment es publica, serà la bédé de l'any!

    ResponElimina